UKÜ İLETİŞİM FAKÜLTESİ’NDEN GAZETECİLER GÜNÜ’NE KUTLAMA

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) İletişim Fakültesi 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, İletişim Fakültesi Dekanlığı, Türkiye’de basın çalışanlarına bazı haklar ve yasal güvence sağlayan “212 sayılı kanun”un Resmi Gazete’de yayınlandığı 10 Ocak 1961’den itibaren kutlanan Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada demokrasinin en önemli ilkelerinden olan ve yurttaşların haber alma hakkı için mücadele eden, çoğu zaman zor şartlarda bilgiye ulaşan ve ulaştığı bilgiyi dürüst, adil, yansız biçimde kamuoyuyla paylaşan gazetecilerin son derece önemli, kutsal sayılan bir görev üstlendiği vurgulandı.

Açıklamada, farklı görüşlere sahip kişilerin de sesini duyurabilen, tek taraflı değil çok yönlü ve çok sesli yayıncılığın yapılabildiği gazeteciliğin en ideal gazetecilik olduğu ifade edilirken tüm dünyada gazetecilik mesleğinin oldukça güçlü ve etkili bir meslek olduğunun da altı çizildi. Toplumu yönlendirme, kamuoyu oluşturma gibi fonksiyonlara da sahip gazetecilerin büyük bir sorumlulukla halkın bilinçlenmesinde önemli rol oynadığı belirtildi.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, İletişim Fakültesi’nden yapılan açıklamada gazetecilik mesleğinin en zor, en dinamik ve aynı zamanda en fazla özveri gerektiren mesleklerden biri olduğuna vurgu yapılarak fedakarca görevlerini yerine getiren, bugün bu mesleğe gönül veren tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlandı.