UKÜ İLE VODAFONE ARASINDA İŞBİRLİĞİ ANTLAŞMASI

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) ile Vodafone Mobile Operations Ltd. (VMOL) arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri, Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Adalıer, Vodafone Genel Müdürü Hakan Gülümser ve Vodafone Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar’ın katıldığı işbirliği toplantısında antlaşmanın detayları belirlendi.

Söz konusu antlaşmada; Vodafone (VMOL)’un UKÜ tarafından düzenlenen Bahar Şenlikleri, Kariyer Günleri, eğitim-öğretim dönemi başlangıcında yeni kayıt olan öğrencilere yönelik Oryantasyon Günleri gibi etkinliklerde UKÜ’yü desteklemesi gibi maddeler yer almakta.

Nadiri: İşbirliği her iki kuruma da hayırlı olsun

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi olarak Telekomünikasyon ve İletişim sektörünün öncü kurumlarından Vodafone ile böyle bir işbirliği antlaşması yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Halil Nadiri, Kuzey Kıbrıs’ta yükseköğretimin lider kurumlarından UKÜ’nün, kendi alanında lider konumdaki Vodafone ile işbirliğinin her iki kuruma da faydalı olacağına inandığını söyledi. Nadiri, bu işbirlikteliği ile öğrencilerin teknoloji ve iletişimle ilgili gelişmeleri yakından takip edebileceği, yine Vodafone’un yenilikleri ve imkanları hakkında bilgiler edinebileceğini ifade etti. Rektör Prof. Dr. Nadiri, “Her iki kurumun da sözleşme süresince faydasına olacak bu işbirliğinin altına imza atmaktan üniversitemiz adına memnuniyet duyuyorum ve hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Gülümser: Bu antlaşma bir bilgi alışverişi antlaşmasıdır

Vodafone Genel Müdürü Hakan Gülümser UKÜ ile imzalanan antlaşma ile sadece işbirliği yapılmadığını, aynı zamanda hem Kuzey Kıbrıs’ın dijital dönüşümüne hem de UKÜ’nün dijital dönüşümünde çağı yakalamasına  Vodafone olarak öncülük ettiklerini söyledi. Söz konusu antlaşmanın  ticari bir antlaşma olmadığına dikkat çeken Hakan Gülümser, “Bu antlaşma bir bilgi alışverişi antlaşmasıdır. Bu işbirliği ile bizi yeniden çözüm ortağı yaptıkları için Rektör Prof. Dr. Halil Nadiri ve UKÜ’ye teşekkür ederek antlaşmanın her iki kuruma da hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.