UKÜ İLE SAĞLIK BAKANLIĞI ARASINDA İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) ile Sağlık Bakanlığı arasında işbirliği anlaşması imzalandı.

Söz konusu anlaşmanın amacı, UKÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu, Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu ve Eczacılık Fakültesi ile Sağlık Bakanlığı’nın, KKTC’nin sağlık sorunlarına yönelik birlikte yürütecekleri araştırma ve eğitim faaliyetlerini gerçekleştirmek için afiliasyon esaslarını belirlemek olarak açıklandı.

Sucuoğlu: Eğitimde kalite yükseldikçe sağlık turizmi de gelişecektir

İşbirliği anlaşmasıyla ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Dr. Faiz Sucuoğlu, projenin, sağlık alanında yatırım yapan ve yatırım yapma planı olan üniversitelerin hem önünü açmak hem de yurt dışında bulunan tıp ve sağlık fakültelerinde yapacakları anlaşmalarda kolaylık sağlamak amacıyla sağlık fakültelerinde okuyan tüm öğrencilerin hastanelerde staj yapmasına olanak sağlamak olduğunu belirtti. Sucuoğlu, söz konusu protokol aracılığıyla önümüzdeki süreçte Tıp Fakültesi açma yönünde adım atan UKÜ ile Sağlık Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelerin işbirliği için de adım attıklarını söyledi. Bir ay önce KKTC’deki Sağlık Turizmi ile ilgili olarak da adım atıldığını belirten Bakan, üniversitelerin her konuda olduğu gibi bu konuda da lokomotif görev üstleneceğini ifade etti. Sağlık Bakanlığı olarak kendilerine düşen görevin üniversitelere her türlü kolaylığı sağlamak olduğunu dile getiren Sucuoğlu, eğitimde kaliteyi yükselltikçe devletin planladığı Sağlık Turizminin gelişiminde de büyük faydalar sağlanacağını söyledi. Sağlık Bakanı Dr. Faiz Sucuoğlu, “UKÜ’ye bu yönde atacağı adımlar için şimdiden başarılar diliyorum. Sağlık Bakanlığı olarak her zaman kendilerinin yanında olacağımızı ve üzerimize düşen görevi yerine getireceğimizi belirtmek isterim. Bu afiliasyon protokolünün hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Nadiri: Üniversitelerde sürdürülebilir başarı kaliteye yatırımla mümkün

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nin 101 farklı ülkeden, 15 bin 129 öğrencisiyle çok kültürlü bir ortamda eğitim verdiğini dile getiren UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri, üniversitelerin dünyaya açılan pencereler olduğunu söyledi. Üniversitelerin bilimsel, kültürel ve ekonomik anlamda güçlü olabilmek ve küresel dünyaya katkı yapabilmek için büyük önem taşıdığını ifade eden Nadiri, UKÜ’ye sağladığı katkılardan dolayı Sağlık Bakanlığı’na teşekkür etti. UKÜ’nün 2017 yılında 20. yılını kutlayacağı bilgisini paylaşan Rektör Nadiri, sürdürülebilir başarının ancak kaliteye yatırımla mümkün olabileceğini kaydetti. Gerek yükselme kriterleri gerekse yayın desteği konusunda UKÜ’nün KKTC’de en önde gelen üniversite olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Nadiri, UKÜ’nün dünyadaki 25 bin üniversite arasında en iyi 3 bin üniversite içinde yer aldığını dile getirdi. Sağlık alanının önümüzdeki 50 yıl boyunca en önemli kariyer fırsatları yaratan bir alan olacağının altını çizen Nadiri, bu noktada üniversitelere düşen görevin kaliteli eğitim vermek olduğunu aktardı. Rektör Prof. Dr. Halil Nadiri, “Sağlık alanında bölgenin lider eğitim kurumlarından biri olma yolunda yatırımlar yapıyoruz. Yaptığımız yatırımlar ve protokol ile istihdamın önü açılacaktır. Hem şahsım adına hem de UKÜ adına protokolün hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.