UKÜ İLE EU BUSINESS SCHOOL ARASINDAKİ ÇİFT DİPLOMA ŞANSI SÜRÜYOR

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ)’nin Avrupa’nın önemli eğitim kurumlarından European University Business School ile imzaladığı lisans ve yüksek lisans çift diploma fırsatı bu yıl da devam ediyor.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi ile European University Business School arasında 2016-17 Akademik Yılı’nda başlayan ve büyük ilgi gören çift diploma fırsatı yeni akademik yılda da devam edecek.

Avrupa’nın saygın üniversitelerinden EU Business School’un İsviçre veya İspanya’daki kampüslerinde öğrenim görebilecek UKÜ’lü öğrenciler, işletme lisans ve yüksek lisans programının çift diploma fırsatından faydalanabiliyor.

İki üniversite arasında imzalanan söz konusu anlaşma gereği öğrenciler UKÜ’de 3 dönem eğitimden sonra bir dönem EU Business School’da master programını tamamlayabilecek. Tezli bir program olan işletme yüksek lisans (MBA) programındaki eğitim, öğrencilerin tercihine göre İsviçre veya İspanya’daki kampüslerde tamamlanabilecek. Yine aynı şekilde işletme lisans eğitimi çift diploma fırsatından faydalanmak isteyen öğrenciler de 3 yıl UKÜ ve bir yıl da EU Business School’da eğitim alarak lisanstan mezun olabilecek.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Rektörlük Ofisi’nden yapılan açıklamada çift diploma programlarına kayıt yaptırmak veya daha ayrıntılı bilgi almak isteyenlerin UKÜ Öğrenci İşleri Müdürlüğü’ne başvurabilecekleri belirtildi.

MBA çift diploma fırsatı sunan EU Business School ve akreditasyonları

Birçok kampüslü özel bir yükseköğrenim kurumu olan EU Business School’un, İsviçre’nin Cenevre ve Montrö şehirleri ile İspanya’nın Barselona şehirlerinde kampüsleri bulunmaktadır. EU Business School, Birleşik Krallık ve Alman devlet akreditesine sahiptir. Kurum bunun yanında Orta ve Doğu Avrupa Yönetim Geliştirme Derneği’nden (CEEMAN – Central and East European Management Development Association) Uluslararası Kalite Akreditasyonu (IQA – International Quality Accreditation); Uluslararası İşletme Eğitimi Asamblesi (IACBE – International Assembly for Collegiate Business Education) ve İşletme Okulları ve Programları Akreditasyon Konseyi (ACBSP – Accreditation Council for Business Schools and Programs)’nden akreditasyonlara ve yine dünyanın pek çok ülkesindeki üniversite ve özel kurumlarla anlaşmalara sahiptir.