UKÜ, Haydarpaşa Ticaret Lisesi Muhasebe Bölümü Son Sınıf Öğrencilerini Ağırladı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Haydarpaşa Ticaret Lisesi (HTL) Muhasebe Bölümü son sınıf öğrencilerini ağırladı.

UKÜ’nün eğitim olanakları hakkında bilgilendirilen öğrenciler, kampüsün bünyesinde yer alan laboratuvarlarını, dersliklerini, öğrenci çalışma ortamlarını, entegre spor kompleksini ve barınma olanaklarını tanıma fırsatı buldular. HTL öğrencilerine Muhasebe ve Vergi Uygulamaları ile Bilgisayar Destekli Muhasebe Bölümü’nün müfredatları hakkında bilgi verilirken, aynı zamanda bölümdeki iş olanakları da ele alındı.
HTL Mesleki Gelişim Öğretmeni Mustafa Türkkal, öğrencilerin bir hedefi olması gerektiğini ifade ederek, “Öğrencilerimizi buraya getirmemizin amacı, onları üniversite ortamına hazırlamak ve kendilerini yabancı hissetmelerini önlemektir” dedi.

Haydarpaşa Ticaret Lisesi Muhasebe Bölümü öğrencisi İzlen Zeden, UKÜ kampüsünün yeşil alana önem verdiğini gözlemlediğini ve ferah olduğunu belirterek, kaliteli bir eğitimin onları beklediğini kaydetti. Zeden, alanıyla ilgili olarak açıklamalarda bulunarak, ilerde akademisyen olmak istediği için UKÜ’de her türlü olanağa sahip olabileceğini düşündüğünü de söyledi.

Teknik gezide Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümü ile Bilgisayar Destekli Muhasebe Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet Ağa, öğrencilere detaylı bölüm anlatımı, ders içerikleri ve eğitim süreçlerinde teorik ve uygulama derslerinin içerikleri hakkında bilgi verdi. Doç. Dr. Ağa, Finans Laboratuvarı’nda öğrencilerin Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ile Meslek Yüksekokulu hakkındaki soru ve görüşlerini de yanıtladı. Ağa, yerel sektörde muhasebe elemanına çok ihtiyaç olduğunu kaydederek, aday öğrencilerin dünya standartlarına ayak uydurmaları gerektiğini ve muhasebe bölümünün geleceğinin çok açık olduğunu belirtti. Mehmet Ağa, öğrencilere kendilerini hem teorik hem de pratik olarak geliştirmeleri için UKÜ Muhasebe Bölümü ve Finans Laboratuvarı’nın onlara bu zemini sağlayacağının garantisini de verdi.

Son güncelleme: 09-01-2018