UKÜ, Güzelyurt Meslek Lisesi Tarım Teknolojisi Alanı Öğrencileri için teknik gezi düzenledi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi, Güzelyurt Meslek Lisesi Tarım Teknolojisi Alanı öğrencileri için teknik gezi düzenledi.

UKÜ Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde bulunan analiz cihazlarının kullanım amacı ve kapasiteleri hakkında bilgilendirilen öğrenciler, daha sonra okulun bünyesinde yer alan sera, bahçe, hayvansal üretim çiftlikleri, zeytin ve şarap işleme tesislerini ziyaret ederek yerinde üretilen sebze, meyve ile hayvansal ürünleri inceleme şansı yakaladılar.

Güzelyurt Meslek Lisesi Tarım Teknolojisi Alanı öğrencisi Erdinç Cambaz, UKÜ kampüsünün canlı, ferah, peyzaj olarak yeşile önem veren ve renkli bir üniversite olduğunu belirterek, düzenlenen teknik gezide gidilen laboratuvarların çok işlevsel ve teknolojik olduklarını ifade etti. Cambaz, kendi okullarında eğitim gördükleri seralardan edindikleri bilgilere ek olarak UKÜ’deki seralarda yapılan arıcılık uygulamalarıyla teknik açıdan mevcut bilgilerini de geliştirebileceklerini kaydetti.

Güzelyurt Meslek Lisesi Tarım Teknolojisi Alanı Öğretmeni Osman Yanaroğlu ise gezilen laboratuvarlarda yemle ilgili tahlillerin yapıldığına dikkat çekerek, Kuzey Kıbrıs’ta bu analizlerin yapılmamasından doğan ihtiyaçların da giderileceğinin altını çizdi.

Dr. Bulancak, “UKÜ, hayvansal üretim çiftliğinde uygulama olanağı sunan tek üniversite”

UKÜ Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Ayşen Bulancak, aday öğrencilere UKÜ’nün tam anlamıyla tarımsal üretimdeki kapasitesini göstermeye çalıştıklarını kaydetti. Aday öğrencilerin tercih yaparken seçecekleri okulun potansiyelini iyi bilmeleri gerektiğini belirten Bulancak, düzenlenen gezide aday öğrencilere UKÜ’nün bünyesinde yer alan hayvansal üretim çiftliği, bahçe, seralar, zeytin, şarap işleme tesisleri ile sunulan staj imkanları hakkında açıklamalar yaptı. Dr. Bulancak, aday öğrencilere UKÜ’nün özellikle hayvansal üretim çiftliğinde uygulama olanağı sunan tek üniversite olduğunu kaydetti.

Son güncelleme: 25-12-2017