UKÜ, Güncel Teknoloji ve Ürünlerle Cilt Bakım Semineri Düzenledi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nde Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü tarafından “Dr. Belter profesyonel cilt bakımları ve uygulamaları” konulu seminer düzenlendi.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Meslek Yüksekokulu bünyesinde Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü’nün düzenlediği “Dr. Belter ile Cilt Bakımı ve uygulamaları” seminerine UKÜ öğretim elemanları ve öğrencilerinin yanı sıra Atatürk Meslek Lisesi ile Güzelyurt Meslek Lisesi Kuaförlük ve Güzellik Bölümü öğretmen ve öğrencileri de katıldı.

İlginin yoğun olduğu seminer UKÜ Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Vali Gjinali’nin açış konuşması ve kozmetoloji alanın tanıtılması ile başladı. Cesa Kozmetik Ürün ve Ekipmanları firmasının Genel Müdürü Sabri Özdemir, İşletme Müdürü Muttalip Aydoğdu, Uygulama Eğitmeni Canan Sıbıç’ın uygulayıcı olarak katıldığı seminerde kimyasal peeling ve anti aging ile cilt bakımı uygulamaları gerçekleştirildi.

Cilt bakımı ve uygulamaları dersinin yürütücüsü Öğretim Görevlisi Fatma Öksüz seminerde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi vererek, semineri Cesa Firması ile birlikte yürüttüklerini kaydetti. Cilt bakımı konulu derste klasik cilt bakımları, anti aging bakımları, kimyasal peeling (%20 asit konsantrasyonu), vitamin bakımları, yosun bakımları gibi birçok bakım uygulamasını yer aldığını aktaran Fatma Öksüz, öğrencilerimizle birlikte uygulayıp, ciltte oluşturduğu etkileri gözlemlediklerini de belirtti. Cilt bakımını sağlıklı bir şekilde yapabilmek için öncelikle cildi doğru teşhis etmek gerektiğine dikkat çeken Öğretim Görevlisi Fatma Öksüz, kullanılan ürünlerin profesyonel ve cilt yapısına da uyumlu olması gerektiğini kaydetti. Öksüz bugüne kadar kullandıkları profesyonel ürünlerde herhangi bir yan etki ile karşılaşmadıklarını vurgulayarak, “Üstelik cilt dokusunda da çok güzel sonuçlar elde ettik” dedi.

Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölüm Başkanı ve Öğretim Görevlisi Vali Gjinali, Bölüm’ün 2012 yılında kurulduğunu ve etkinliklerle dolu altıncı yıllarına girdiklerini kaydetti. Gelişen teknolojileri ve piyasaya yeni çıkan ürünleri yakından takip ettiklerini belirten Gjinali, seminere hem mevcut hem de mezun olan öğrencilerini davet ettiklerini, çünkü hayat boyu eğitime inandıklarını, öğrencilerin kendilerini sürekli güncel tutmalarını sağlamak istediklerini de sözlerine ekledi. Bu çalışma kapsamında meslek liselerini de davet ettiklerini aktaran Gjinali, “Alanla ilgili ders veren öğretmen ve öğrencileri de davet edip hem ürün ve yeni teknoloji bilgisi verme hem firma ve yükseköğretim kurumu ile tanıştırmayı amaçladık” dedi.