UKÜ GSTMF Tarafından “Fakülte Tanışma ve Kaynaşma Etkinliği” Gerçekleştirildi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi (GSTMF) tarafından öğrencileri bilgilendirmek ve sorunlarını tartışmak üzere her yarıyıl geleneksel olarak düzenlenen “Fakülte Tanışma ve Kaynaşma Etkinliği”, tüm akademik, idari ve yardımcı hizmet personeli ile fakülte öğrencilerinin katılımıyla UKÜ Çevik Uraz Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Etkinliği düzenleyen Akademik Aktivite komite üyeleri; Öğretim Görevlisi Nihan Yusufoğlu ve Araştırma Görevlisi Abdulsalam Shema, fakülte öğrenci kulüplerinin temsilcilerine de bu etkinlikte yer verdiler.

GSTMF Dekan Vekili Prof. Dr. Nezih Ayıran açılış konuşmasında diğer disiplinlere göre tasarlama eğitiminin temel farkının onun bir yaparak öğrenme süreci olduğuna, öğretim elemanlarının da esas amacının öğrencilere öğrenmeyi öğretmek, eleştirel bakış açısı ve sistematik bir düşünce yeteneği kazandırmak olduğuna işaret etti. Ayıran, öğrencilerin de yeni alanları keşfetmek, kendi limitlerini aşmak, yetkin meslek insanı formasyonuna ulaştıracak becerileri edinmek için tasarım disiplinini seçtiklerini belirtti.

Toplantıda ayrıca Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sevinç Kurt tarafından Öğrenci Kişisel Gelişim Programı çerçevesinde GSTMF öğrencilerinin sertifikaya hak kazanmak üzere katılacağı Öğrenci Rehberliği Sistemi hakkında bilgi verildi ve bu sistemin organizasyonunun esas olarak bölümlerin öğrenci temsilcileri tarafından yürütüleceği belirtildi.

İç Mimarlık Bölümü Öğretim Görevlisi Nihan Yusufoğlu etkinliğin, hem 2018-2019 akademik yılında yeni gelen öğrenciler ile mevcut öğrencileri motive etmek, hem de fakültedeki akademik kadro ile kaynaşmalarını sağlamak üzere gerçekleştirildiğini belirtti. Yusufoğlu, öğrencilere fakülte bünyesinde yer alan Mimarlık-İç Mimarlık Kulübü ile Grafik Tasarım Kulübü’nü tanıtmayı amaçladıklarını da kaydetti.

Yerel Afrika giysileri gösterisi ve bir GSTMF öğrencisinin ney dinletisi ile devam eden program Dekan Vekili Prof. Dr. Nezih Ayıran, Dekan Yardımcısı ve İç Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sevinç Kurt, Dekan Yardımcısı ve Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Cemil Atakara, Grafik Tasarım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Elif Songül Dağ ve Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Devrim Yücel Besim’in öğrencilerin yönelttikleri soruları yanıtlaması ile son buldu.

Son güncelleme: 09-11-2018