• UKÜ Online
Haberler

You are here

UKÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrenci Sayısında %300’e yakın artış oldu

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi ve Koordinatörü Esat Kastambollu hızla büyümekte olan bölümleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Kastambollu, “Bölüme Olan Talep Verilen Eğitimin Kalitesini Yansıtıyor”

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi ve Koordinatörü Esat Kastambollu, verilen eğitim hizmeti konusunda dünya standartları çerçevesi kapsamında özen gösterildiğini belirterek, buna bağlı olarak öğrenci taleplerinin de arttığını ve bölümün ilk yılından ikinci yılına kadar %300’e yakın bir artış gösterdiğine dikkat çekti.

Kastambollu, öğrencilerin bu bölümü tercih etmelerinin ana nedenleri arasında verilen eğitimin kalitesini yansıttığını belirtti. Esat Kastambollu, “Pek yakında hizmete girecek olan dünya standartlarındaki yeni mutfağımızla daha farklı konsept ve eğitimlerle başka programlar açıp yüksek kalitede uzun ve kısa süreli eğitimler de hedeflerimizin arasında yer almaktadır. Şu an  dünya standarlarında mutfağımızın yapımı sürmekte, pek yakında ülkenin en geniş kapsamlı ve kaliteli mutfağı bizde olacak” dedi. 

Öğretim Görevlisi Esat Kastambollu, bölüm eğitmenleri ile şeflerinin tümünün Avrupa ve dünyanın farklı yerlerinde eğitim aldığını ve tecrübe sahibi olduklarını ifade ederek, mesleğini üst düzeyde icra ettiklerini de dile getirdi.

Alanlarının sanat ve yetenek gerektiren bir meslek olduğunu da kaydeden Öğretim Görevlisi Esat Kastambollu, “Aşçı adayı tüm arkadaşlara tavsiyem bol bol pratik yemek yapmalarıdır” dedi. İşlerinin sanat olması yanında iyi bir disiplin gerektirdiğini de ifade eden Esat Kastambollu, “Bu meslekte öğrenciler her zaman kişisel hijyenlerine dikkat etmeli, yeteri kadar uyumalı ve dinamik olmalıdırlar” şeklinde konuştu.

Disiplin gerektiren bir diğer konuya değinen Kastambollu, öğrencilerin kendilerinden daha üst pozisyonlarda çalışan şeflere, sorumlularına saygı göstermeleri gerektiğini, onlardan her an için birşeyler öğrenmeye ve kendilerini geliştirmeye gayret etmeleri gerektiğini de vurguladı.

Esat Kastambollu kimdir?

Öğretim Görevlisi Esat Kastambollu Londra’da aşçılık mesleğiyle tanışarak, ilk başlarda kısa süreli kurslar aldı. Bunlar sırası ile;  Food Hygiene, Professional Chef Skills ve Essential Fish Course. Kısa süreli kursların ardından, Esat Kastambollu ilk profesyonel mutfak eğtimini  Westminister Kingsway College’de, daha sonra ise Mutfak Sanatları Akademisi’nde (MSA) devam ettirdi.

Profesyonel meslek hayatında ise 2006-2013 yılları arası Londra Salieri Theatre Restaurant, Pim Karaköy (İstanbul), İstikamet Karaköy (İstanbul) ve bu yılın başlangıcında ise Uluslararası Kıbrıs Üniversite’sinde (UKÜ) öğretim görevlisi ve koordinatörü olarak göreve başladı

Haberler