• UKU Online
Haberler

You are here

UKÜ GASTRONOMİ ÖĞRENCİLERİ “ŞEFLER YARIŞIYOR”DA

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri “Gurme Mutfak Şefler Yarışıyor” yarışmasına katıldı. Bölüm Öğretim Görevlisi Barbaros Alta, yarışma ve UKÜ’de gastronomi eğitimi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

“UKÜ’lü gastronomlar nice güzel başarılarla önce kendilerini, sonra bizleri gururlandıracak”

Kıbrıs’ta gastronomi eğitimine ivme kazandıran “Gurme Mutfak Şefler Yarışıyor” projesine en çok UKÜ öğrencilerinin katıldığını dile getiren Öğr. Gör. Barbaros Alta, öğrencilere doğal olmaları gerektiğini ve gastronomiyi öğrenmekten çok öteye getirdiklerini anlattığını söyledi. UKÜ Gastronomi Bölümü öğrencilerinin ilk defa böyle bir organizasyonda yer alarak kendi özgüvenleriyle kendilerini test etmelerinin önemine değinen Alta, “Bizler, gerçek eğitimciler olarak; eğitimin sadece beyaz sayfalardan veya birkaç fotoğraftan ibaret olmadığını bildiğimiz için hedeflerimizi Turizm ve Gastronomi Bölümleri kurulurken belirledik.” dedi.

Barbaros Alta, eğitimciliği sayfalar arasından çıkarıp, öğrencilerin de katılımı ile araştırmacı ve araştırmalar neticesinde uygulamacı, uygulamalar ile teorikçi, teoriler ile görsel yanlışı ve doğruyu hesaba katan bir eğitim olarak gördüklerini anlattı. Alta, “Bölümümüzde yapmış olduğumuz herşeyde kendimizi öncelikle mutlu etmek için ders veriyoruz. Geleceğin şeflerinin, sosyal medyada ve araştırmalarında gördüklerini uygulamalarını sağlıyoruz. Onlar bizim ilk sınıfımız ve göz bebeklerimiz. Daha da ileriye giderek nice güzel başarılar ile önce kendilerini sonra bizleri gururlandıracaklar.” şeklinde konuştu.  Öğretim Görevlisi Alta, UKÜ Gastronomi Bölümü’nde okumak isteyen öğrencilere yönelik de, “Yeni gelecek olan öğrencilerimize de her türlü açığız. Dersimize katılmak isteyenler de oluyor. Geleceğiyle ilgili kafasında soru işareti bulunan öğrenci adaylarını günü birlik belirli sınırlar dahilinde dersimize davet ediyoruz.” dedi.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Barbaros Alta, gastronominin güzelliklerini, yeni sunumları ve tatları öğrencileriyle bütünlediğini ifade ederek, “Bizler beyaz-siyah veya rengarenk elbiseli ama eli bıçak tutan, tava sallayan, hamur yoğuran, hijyenini sağlayıp bulaşığını yıkayan, gerektiğinde grand tuvalet giyinip gözlem yapan araştırmacılarız; UKÜ’lü gastronomlarız.” dedi.

 

Haberler