• UKÜ Online
Haberler

You are here

Haberler

UKÜ Gastronomi Bölümü, Ege Bölgesi 3. Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı’nda Düzenlenen Yarışmadan 2’incilik Kupasıyla Döndü

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu, Gastronomi Bölümü Öğretim Görevlisi Esat Kastambollu, Ege Bölgesi 3. Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı kapsamında düzenlenen Yemek Pişirme Yarışması’nda ikincilik kupasının sahibi oldu.

Efes Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen yarışmada Öğretim Görevlisi Esat Kastambollu, UKÜ Gastronomi Bölümü öğrencilerinden Furkan Saygınakkaya, Muhammet Üzüm, Hasan Çelik, Emre Yağlı ve Hanife Bulut’un katkılarıyla 9 farklı kategoride yarıştıklarını ve yarışma sonunda 2’incilik kupası dahil, 8 farklı ödül kazandıklarını bildirdi. Kastambollu, Eğe Yılın Şefi, başlangınç yemekleri, kırmızı et, balık ve tatlı kategorilerinde madalya aldılarını kaydetti.

Esat Kastambollu, kendisiyle birlikte yarışmada bulunan tüm öğrencilerin belirli bir süre içerisinde farklı kategorilerde yemekler ürettiklerini ve bu sürede hazırladıkları yemeklerin gerek sunum gerekse de lezzet ve kalite olarak değerlendirmeye alındığına dikkat çekti. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) içerisinde en kaliteli Gastronomi eğitimini vermeye çalıştıklarının altını çizen Kastambollu, yurtdışında alınan eğitimler ile tecrübelerin bir araya getirilmesi sonucu, öğrencilere bu harmanlanmış bilgileri aktardıklarını, amaçlarının sadece aşçı yetiştirmek değil, ülkenin en iyi aşçılarını yetiştirmek olduğunun altını çizdi. 

Uluslarası Kıbrıs Üniversitesi Gatronomi Bölümü için açılmakta olan mutfak atölyesinin bitmek üzere olduğunu ve KKTC’nin en iyi mutfağı olacağını bildiren Kastambollu, okulda  öğrencilere yalnızca yemek pişirmeyi öğretmediklerini, bu sektörün bölümün ve mesleğin ne kadar geniş çapta olduğunu aktarmaya çalıştıklarını da vurguladı. Kastambollu, “Eğitim sürecimizde öğrencilerimize iyi bir yönetici olmaları gerekirken, aynı zamanda iyi birer idareci ve lider olmaları gerektiğini de anlatmaya çalışıyoruz” dedi.