UKÜ FOLKLOR/EDEBİYAT DERGİSİ DOAJ INDEKSİNE KABUL EDİLDİ

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nin yılda dört sayı çıkan uluslararası hakemli dergisi folklor / edebiyat, bilim dünyasının önemli tarama dizin ve veritabanlarında yer almaya devam ediyor.

Dergi Genel Yayın Yönetmeni (Editör) Prof. Dr. Metin Karadağ kısa bir süre içerisinde derginin ulusal ve uluslararası dizin sayının üçten 34’e ulaştığını belirterek, derginin Ulakbim/Dergipark ve TR Dizin’de yer almasıyla YÖK tarafından doçentlik ve profesörlüğe atamalarda puan verilen bir kaynak olarak kabul edildiğini açıkladı.

Öte yandan altı ayı aşan denetim ve akademik yönetsel taleplerin karşılanmasından sonra DOAJ (Directory of Open Access Journals) dizinine 1 Ekim tarihinde kabul edildiklerini açıklayan Prof. Dr. Karadağ, DOAJ’ın dünyanın her tarafında aylık bir milyona yakın görüntülendiğini, birçok toplayıcı, veritabanı, kütüphane, yayıncı ve arama portallarının DOAJ’daki meta verilerini topladığını ve ürünlerinde kullandığını kaydetti.

Scopus, Serial Solutions ve EBSCO gibi etkin ve saygın dizin ve veritabanlarının da DOAJ’dan veri aldığını belirten Karadağ, Open URL sistemiyle folklor / edebiyat’ın tüm dünyada ulaşılabilir saygın bir konuma geleceğini sözlerine ekledi.

Prof. Dr. Karadağ, folklor / edebiyat dergisinin bu hızlı gelişmesiyle salt Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nin değil, KKTC’nin de evrensel saygınlığına katkı sağlandığına inandıklarını söyledi.

Son güncelleme: 09-10-2018