• UKU Online

UKÜ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ DEKANI’NIN 18. KİTABI YAYINLANDI

Uluslararası Kıbrs Üniversitesi (UKÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Karadağ’ın 18. kitabı “Dağların Ruhu” Türkiye’de yayımlandı.

“Dağların Ruhu”, Türkiye Dağcılık sporunun tarihçesi niteliğinde

Halk edebiyatı/halkbilimi alanında bazıları 2, 3 ve 4 baskı yapmış Halkbilimine Giriş, La Nube Enamorada: (Nâzım Hikmet’in Sevdalı Bulut adlı yapıtının İspanyolcaya çevirisi),  Karşılaştırmalı-Transkripsiyonlu Erzurumlu Emrah Divanı, Türk Halk Edebiyatı Anlatı Türleri, Erzurumlu Emrah Hayatı Sanatı Şiirleri, Kuram-Yöntem Bağlamında Yazılı Sözlü Anlatım gibi eserlere imza atan Prof. Dr. Karadağ’ın son kitabı “Dağların Ruhu” Türkiye Dağcılık sporunun tarihçesi niteliğinde  belgesel bir monografi özelliği taşımakta.

Türkiye’nin ilk dağcılık milli takımı sporcusu da olan Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Karadağ, eserinde 20 yıla yakın Dağcılık Federasyonu başkanlığını yürüten Alaattin Karaca odaklı olarak bu spor dalının Türkiye’deki doğuş ve gelişim evrelerini belgelere dayalı bir biçimde ele alıyor.