UKÜ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ AKREDİTASYON ÇALIŞMALARINI BAŞLATTI

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ)’nin köklü fakültelerinden birisi olan Fen-Edebiyat Fakültesi, FEDEK (Fen Edebiyat Fakülteleri Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Kurumu) ölçütleri kapsamında akreditasyon çalışmalarını başlattı. Fakülte’de söz konusu çalışmaları konu alan bir çalıştay düzenlendi.

Çalıştay 2 gün sürdü

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi üst yönetiminin her türlü desteği verdiği Fen-Edebiyat Fakültesi’nin, özellikle Psikoloji ile Türk Dili ve Edebiyatı Bölümlerinin eğitsel ve yönetsel kapasitelerini göz önünde bulundurarak akreditasyon çalışmalarını başlattığı bildirildi. Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanlığı, yapılan işbirliği  doğrultusunda, daha önce akreditasyon alan İstanbul Kültür Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi’nden Akreditasyon görevlileri  Yrd. Doç. Dr. Serra İçellioğlu ve Dr. Emre Berkan Yeni’nin katılımıyla 2 gün süren bir çalıştay gerçekleştirdi.

Çalıştayın açış konuşmasını yapan UKÜ Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Serkan Abbasoğlu, UKÜ yönetiminin akreditasyon çalışmalarına büyük önem verdiğine ve üniversitenin MÜDEK, FIBA, MİAK akreditasyonlarını alarak sağladığı başarılarına dikkat çekti. Abbasoğlu, diğer akademik birimlerde de bu tür çalışmaların bir iş plan çerçevesinde yürütüldüğünü ve üniversitenin akademik kalitesinin dış gözlerle de denetlenmesinin kendileri için önemli olduğunu belirtti. Doç. Dr. Serkan Abbasoğlu düzenlenen çalıştayın sonunda Fen-Edebiyat Fakültesi’nin akreditasyonu çalışmalarına katılan konuk öğretim elemanlarına teşekkür plaketi takdim etti.