• UKU Online

UKÜ ENKA SPOR KULÜBÜ’NÜ AĞIRLADI

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu (BESYO) İstanbul’dan gelen ENKA Spor Kulübü sporcu ve eğitmenlerini ağırladı.

Eralp: Sunduğu imkanlardan dolayı UKÜ’ye teşekkür ederim

Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu (BESYO) Dekanı Doç. Dr. Fikri Eralp, BESYO’nun UKÜ’de 2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılı içerisinde, 2 bölüm ve 34 öğrenci ile öğretime başladığını açıkladı. Fikri Eralp, BESYO ve UKÜ Rektörlüğü olarak UKÜ Arena tesisini halka ulaştırmak ve kullanımının yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla faaliyet gösterdiklerinin altını çizdi. Bu doğrultuda, ilk adım olarak İstanbul’dan ENKA Spor Kulübü’nün 12 yaş grubu sporcularını ağırlamak istediklerini yapılan görüşmelerde belirttiklerini söyleyen Doç. Dr. Eralp, ENKA yetkililerinin de bu daveti kabul ettiklerini kaydetti. Fikri Eralp, 27 Ocak’tan itibaren 12 erkek, 12 kız olmak üzere 24 sporcu ve 2 antrenörün UKÜ’de bir haftalık kamp sürecini tamamladıklarını ve bundan keyif aldıklarını ifade etti. ENKA Spor Kulübü sporcularının sabah-akşam çift idman yaptıklarını aktaran BESYO Dekanı Doç. Dr. Eralp, sporcuların UKÜ Arena’nın fitness ve çok amaçlı spor salonunda kara antrenmanı yaptıklarını ve ENKA Sporcuları’na destek olmak amacıyla BESYO ve UKÜ ailesi olarak fiziki- motor testler uyguladıklarını dile getirdi. ENKA Spor Kulübü dışında çocuklara yönelik diğer kulüpler için de UKÜ Arena’da kamp imkanlarını gerçekleştireceklerini ve bu yöndeki çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Eralp, UKÜ Rektörlüğü, yemekhanesi ve Yurtlar Müdürlüğü’nün BESYO ailesine lojistik destek sağladıklarını, kamp dönemini sorunsuz bir şekilde geçirdiklerini ifade etti. Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fikri Eralp, “Bize, BESYO çerçevesinde ENKA ailesine sunduğu bütün imkanlardan dolayı UKÜ ailesine teşekkür ederim.” dedi.

Nadiri: Sağlam düşünceler her zaman sağlam vücutta bulunur

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri Rektörlük Büyük Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ziyarette ENKA Spor Kulübü sporcu ve eğitmenleriyle sohbet etti. ENKA ailesini UKÜ’de görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Nadiri, aralarında şampiyonların bulunduğu, dinamik ve başarılı sporcuların başarı nedenini “Sağlam düşünceler her zaman sağlam vücutta olur” sözleriyle açıkladı. Sadece ülke çapında sporcuların değil, geleceğin milli sporcu ve şampiyonlarının da Kulüp’te barındığına inancının tam olduğunu aktaran Prof. Dr. Halil Nadiri, ENKA Spor Kulübü’nü yeniden UKÜ’de ağırlamayı temenni ettiğini belirtti. ENKA ailesine ve antrenörlerine teşekkürlerini ileten Rektör Prof. Dr. Halil Nadiri, “Umut ediyorum ki ENKA ailesi olarak buradan mutlu ayrılırsınız,” dedi. UKÜ Rektörlüğü’ne yapılan ziyaret, ENKA Sporcu ve Eğitmenlerine hediye takdimi ile son buldu.

Sporcular ne dedi?

Dila Kandeğer: ENKA Spor Kulübü olarak İstanbul’dan kamp için geldik. Burada ve takımımla birlikte olduğum için çok mutlu hissediyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Kerim Sandağ: Takımımızla Kıbrıs’a geldiğim için çok mutluyum. ENKA ailesi ile birlikte buraya gelmemin sebebi kendimi geliştirmek istemem. ENKA ve UKÜ ailesine çok teşekkür ederim.

Arda Kurtuluş: Kampımız için İstanbul’dan geldik. Kendimizi geliştirmek için sürekli çalışıyoruz. İlerideki hedefim; milli sporcu olmak.