UKÜ Eczacılık Fakültesi’nde “Beyaz Önlük ve Yemin Töreni”

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ)’nde Eczacılık Fakültesi mezunları için “Beyaz Önlük Giyme ve Yemin Töreni” düzenlendi.

Çevik Uraz Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törende Rektör Prof. Dr. Halil Nadiri ile Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Günay Sarıyar birer konuşma yaptı. Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Adalıer’in yanı sıra Eczacılık Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ender Volkan Çinar ve öğretim üyelerinin de katıldığı törende veliler de öğrencileri yalnız bırakmadı.

“Beyaz önlük sorumluluk demektir”

Rektör Prof. Dr. Halil Nadiri, beyaz önlük giyme ve yemin törenlerinin öğrencilerin kariyerlerine attıkları ilk adım olduğunu, Eczacılık Fakültesi’nin büyüyerek geliştiğini ve gelişmeye devam edeceğini söyledi. Nadiri, “Beyaz önlük sorumluluk demektir. Öğrencilerimizin bu bilinçle meslek yaşantılarını sürdüreceğine inanıyorum. Böylesine anlamlı bir törende bulunmaktan mutluyum.” ifadelerini kullandı.

“Beyaz Önlük mesleğinize ayrıcalık ve saygınlık kazandırır”

Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Günay Sarıyar ise Fakülte’nin bu yıl yaklaşık 400 öğrenciye eğitim verdiğini, gün geçtikçe de bu sayının arttığını söyledi. Güçlü akademik kadro ile eğitim kalitesinin artarak devam edeceğini dile getiren Sarıyar, açılacak yüksek lisans programları ile de eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetlerinin artacağını belirtti. Prof. Dr. Sarıyar, öğrencilerin başarısının uluslararası seviyede ses getirdiğinin önemini vurgularken, “Fakülte öğrencimiz Haya Shukri Avrupa Eczacılık Öğrencileri Birliği ve Uluslararası Eczacılık Öğrencileri Federasyonu’nun organize ettiği makale yarışmasını kazanırken Sabiha Bulduk ise Ulusal Hasta Bilgilendirme Yarışmasında 2. olarak bizleri onure etmiştir.” dedi.

Dekan Sarıyar, beyaz önlüğün sembolik olmakla beraber, eczacılık mesleğine ayrıcalık ve saygınlık kazandırdığını, mezunların bu önlüğü hakkıyla taşıması gerektiğini aktardı.

Eczacılık Fakültesi  “Beyaz Önlük Giyme ve Yemin Töreni” Rektör Prof. Dr. Halil Nadiri ve fakülte öğretim üyelerinin öğrencilere beyaz önlük giydirmesi ve ardından öğrencilerin yemin töreni ile son buldu.