• UKU Online

UKÜ ECZACILIK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİSİ’NDEN ÖNEMLİ BAŞARI

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Eczacılık Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Sabiha Beşire Bulduk “FARMMED 2017” kapsamında gerçekleştirilen 14. Ulusal Hasta Bilgilendirme Yarışması’nda 2. oldu.

Girne Acapulco Otel’de düzenlenen, Türkiye ve KKTC’deki çok sayıda üniversiteden öğrencinin katıldığı FARMMED 2017 etkinliği Ankara Eczacı Odası ve Trabzon Eczacı Odası işbirliğinde gerçekleştirildi. Dört gün süren etkinlik kapsamında “3. Ulusal Reçete Dışı Farmasötik Ürünler ve Medikal Malzemeler Kongresi” ile “14. Ulusal Hasta Bilgilendirme Yarışması” düzenlendi.

Sanal bir eczane ortamında gerçekleştirilen “14. Ulusal Hasta Bilgilendirme Yarışması”na Türkiye ve KKTC’den 19 eczacılık fakültesi katıldı. Düzenlenen yarışmada, eczacı - hasta ilişkisini değerlendirerek eczacının sağlık sistemindeki önemini vurgulamanın yanı sıra teorik olarak eğitimi alınan farmasötik bakım ilkelerini henüz mezun olmadan uygulama fırsatı yaratmak amaçlandı.

Meslek duyarlılığını yeni nesillere aşılamak, farklı üniversitelerden öğrencileri bir araya getirerek meslek birliğinin öğrencilik yıllarından itibaren oluşturulmasını sağlamak amacıyla düzenlenen etkinlik önceden hazırlanmış reçete ile hasta karşılama; ilaçlar ve hastalıklar konusunda öğrencilere açık ve doğru bir şekilde bilgilendirme yapılması olanağını da sundu.

Öte yandan, düzenlenen yarışma internet üzerinden 8 bin eczacılık öğrencisine de canlı yayınla izletildi. Yarışmada öğrencilerin performansları eczacılardan oluşan jüri üyeleri tarafından değerlendirildi.

Türkiye ve KKTC’den katılan öğrencilerin juri tarafından belirlenen performans sıralaması şu şekilde sonuçlandı: İnönü Üniversitesi’nden Büşra Nur Murat (birinci), Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nden Sabiha Beşire Bulduk (ikinci), Anadolu Üniversitesi’nden Melike Kırcadere (üçüncü), Yakın Doğu Üniversitesi’nden Tayyip Sepin (dördüncü) ve Hacettepe Üniversitesi’nden Sevinç Ayabaktı (beşinci).