• UKU Online

UKÜ DANS KULÜBÜ GÜSAD DANS ŞÖLENİ’NDE

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Dans Kulübü bu yıl ikincisi düzenlenen Güzelyurt Sanat Derneği (GÜSAD) Dans Şöleni’nde sahne aldı.

Güzelyurt Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde GÜSAD Dans Eğitmeni Sergen Özbay tarafından organize edilen Şölen, UKÜ Dans Kulübü, Sergen Özbay Dance Team, Mağusa Kültür Derneği, YDÜ Dans Okulu ve Dans Kulübü, Nev Fitness Team, GAÜ Stage School, Nez&Sergen Dans Grubu ve birçok dans ekibine ev sahipliği yaptı.

“Bizi hiçbir zaman yarı yolda bırakmayan UKÜ ailesine teşekkür ederiz”

Dans gösterileri ve GÜSAD Dans Şöleni hakkında açıklamalarda bulunan UKÜ Dans Kulübü Başkanı, İngilizce Öğretmenliği Bölümü Öğrencisi Ezgi Can, etkinliğe GÜSAD Derneği tarafından davet edildiklerini aktardı. Ezgi Can, UKÜ Dans Kulübü’nün bir buçuk yıl gibi kısa sürede çok yol kat ettiğinin altını çizerek, kendilerini hiçbir zaman yarı yolda bırakmayan UKÜ yönetimine teşekkür etti. Can, “Dans Kulübü’ne ve kulüp üyelerine olan inançlarının hiçbir zaman bitmediğini her fırsatta dile getiren UKÜ ailesine her türlü destekleri için çok teşekkür ederiz.” dedi.

Kuzey Kıbrıs çapında dans gruplarını ağırlayan GÜSAD Dans Şöleni’nde bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren UKÜ Dans Kulübü Başkanı Ezgi Can, dans şölenlerine katılmak istemelerinin asıl sebebini “farklı dansları görüp, danslar hakkında farklı fikirler elde etmek” şeklinde açıkladı. Kulüp Başkanı, “Dans şölenlerinde eğlenmenin yanı sıra, hem öğreniyoruz, hem öğretiyoruz.” dedi.

Daha önce de birçok projede yer aldıklarını ve projelerinin devam ettiğini ifade eden Ezgi Can, sergiledikleri her performanslarında bir öncekinden daha büyük projelerle kendilerini geliştirdiklerini söyledi. Kıbrıs içerisinde en çok stile sahip dans grubunun UKÜ Dans Kulübü olduğuna vurgu yapan Can, HipHop, Heels ve Latin danslarını bileştirerek farklı bir tarz oluşturduklarını ve UKÜ Dans Kulübü’nü diğer dans kulübü ve gruplarından ayıran unsurun da bu farklılık olduğunu belirtti.

“Her şey kendine inanmakla başlar; biz inandık ve başardık”

Büyük organizasyonlarda bulunarak UKÜ ailesini de gururlandıran UKÜ Dans Kulübü Başkanı Ezgi Can, kulüp olarak amaçlarının Kıbrıs halkına dansı sevdirmek ve dans kültürünü toplum içerisinde yaygınlaştırmak olduğunu kaydetti. Dans etmenin özgüven ve kişisel gelişime de büyük katkı sağladığının altını çizen Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği 2. sınıf öğrencisi ve UKÜ Dans Kulübü Başkanı Ezgi Can, “Her şey, kendine inanmakla başlar. İnanırsanız, yaparsınız; biz inandık ve başardık.” dedi.