• UKU Online

UKÜ Dans Kulübü Almanya'da

UKÜ Dans Kulübü Başkanı ELT bölümü 2.sınıf öğrencisi Ezgi Can ve Başkan Yardımcısı Gazetecilik Bölümü 2.sınıf öğrencisi Yağmur Kılıç 14.04.2017-22.04.2017 tarihleri arasında Moving Culture adlı Berlin Almanya tarafından gerçekleştirilen proje ile en yetenekli genç dansçılar arasına seçilerek Almanya Berlin'de dans etti.1 hafta boyunca Avrupa’nın en iyi dans okullarından dans eğitimleri ve workshoplar aldılar. Ayrı etten Berlin Dance Championship'te sahne aldılar. Dünyanın 4 bir yanından yetenekli bir sürü dansçının bu organizasyonda buluşması kültürel bir dans zenginliği yarattı diyor Can.

"Bu proje ilk kez Türkiye’yi dahil etti ve hem Türkiye hem Kıbrıs olmak üzere 2 ülkeyi elimizden geldiğince en iyi şekilde temsil ettik. Projeye sadece 7 dansçı seçildi ve 2 kişinin bizim üniversitemizden olup Kıbrıs’tan ilk olması ayrı gurur vericiydi. Eğitim almamızın yanı sıra çocuk dansçılara biz workshop yaptık, ders verdik. Bu büyük projeye uygun görülüp doğru yolda ilerlediğimizi görmek bizi daha da azimlendiriyor. Kıbrıs’ta dans adına çok güzel işler yapacağımıza eminim. Giderek büyüyen bir aileyiz UKÜ Dans Kulübü olarak. Yakın zamanda Avrupa ülkeleri ile bir projemiz olacak. Bunun için hem kulübümüz hem dans okulumuz hızlı bir şekilde çalışıyor." "İmkânsız kelimesini hayatınızdan çıkarıp "kendinize inanmak" lafını hayatınıza getirdiğiniz zaman hayallerinizi kazanacaksınız" diyor Can.

"Biz farklı kültürlerden gelen ama aynı dilde dans eden bir aileyiz ve bunu Almanya’da bir kez daha aynı dilde dans ederek gösterdik. Kısa zamanda hızlı bir şekilde büyüyerek hedeflerimize daha çok yaklaşıyoruz. Kıbrıs ve Türkiye’yi her zaman en iyi şekilde temsil edip dünya çapında işler yapmaya başladığımızda kendimize inanmanın tek kilit olduğunu göreceğiz."