UKÜ, Bülent Ecevit Anadolu Lisesi Öğrencilerini Ağırladı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), Bülent Ecevit Anadolu Lisesi (BEAL) öğrencilerini ağırladı. Fen Bilimleri etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen ziyarette BEAL öğrencileri Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi bünyesinde bulunan maket ve analiz cihazlarının kullanım amacı ile kapasiteleri hakkında bilgi aldılar.

UKÜ KKTC Tanıtım Ofisi tarafından düzenlenen etkinlikte, UKÜ’nün eğitim olanakları hakkında da bilgilendirilen öğrenciler, kampüs bünyesinde yer alan laboratuvarları, derslikleri, öğrenci çalışma ortamlarını yerinde inceleme fırsatı buldular.

BEAL Fizik Öğretmeni Osman Reis, Fen Bilimleri etkinlikleri kapsamında her yıl farklı aktiviteler gerçekleştirdiklerini belirterek, bu yıl öğrencilerinin UKÜ’nün kaliteli eğitim anlayışını yakından tanıma fırsatı bulduklarını açıkladı.  Reis, üniversitenin laboratuvar imkânlarının çok iyi ve modern olduğunun altını çizerek, “Üniversitede yenilenebilir enerji, biyokimya gibi mesleklerde ve kanser araştırmaları konusunda bilimsel araştırmalar yapılıyor. Bu sayede öğrenciler teorinin yanı sıra deneysel olarak çalışma imkânı da yakalıyorlar” dedi.

BEAL Matematik Fen Bölümü Öğrencisi Abide Soybir UKÜ kampüsünün yeşil alana önem verdiğini gözlemlediğini ve ferah olduğunu belirterek, kaliteli bir eğitimin onları beklediğini kaydetti. Soybir, ilerde Fizik ya da Biyoloji üzerine okumak istediğini de aktararak, kariyer hayatı için UKÜ’de her türlü olanağa sahip olabileceğini düşündüğünü belirtti.

BEAL Matematik Fen Bölümü Öğrencisi Rifat Kasım ise yazılım üzerine eğitim görmek istediğini belirterek, akademisyenlerin yaklaşımının iyi olduğunu ve üniversitenin sahip olduğu kaliteli alt yapı sayesinde kendisini burada geliştirebileceğine inandığını aktardı. Kasım, düzenlenen teknik gezi çerçevesinde ziyaret ettiği laboratuvarların çok işlevsel ve yeni teknolojiye uygun olduğunu da kaydetti.

Son güncelleme: 06-05-2019