UKÜ Arena’da Yüzme Kursları 4 Mevsim

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Spor Kompleksi CIU Arena kurslardan sorumlu ve yüzme eğitmeni Meliha Kaya, düzenledikleri yüzme kursları hakkında bilgi verdi.

Yüzme eğitmeni Meliha Kaya, yüzme kurslarına başlama yaşı olarak normalde çocukların bezden kesildikten sonra yüzme sporuna başlayabileceklerine dikkat çekerek, “Ancak klor çocukların cildine zarar verdiği için 4 yaştan önce tavsiye etmiyoruz” dedi. Kaya, CIU Arena’nın Ozon sistemi ile dezenfekte edilmesinden dolayı, küçük yaşlardan itibaren eğitim vermeye başladıklarını belirtti. Meliha Kaya, yüzme eğitiminde başlangıç olarak çocuklara suyu sevdirme,  yüzlerini korkmadan suya sokma ve gözlerini suda açma gibi çalışmalar ile nefes kontrolü, suyu kullanabilme, ayak ve kolları kullanarak suyun içinde ilerleyebilmelerini sağladıklarını dile getirdi. Kaya şöyle devam etti: “Önceliğimiz çocuklara suyu sevdirerek çocuğa su fobisi yaratmamaktır. Çünkü su hayatımızın bir parçası olacaktır ve bunu küçük yaşlarda aşılamak gerekir. Unutulmamalıdır ki birçok hastalığın tedavisi yüzmektir.”

Çocuklara suyu sevdirme sonrasında yüzme stillerini öğrettiklerini aktaran Kaya, bu stillere ilişkin olarak serbest, sırt, kurbağalama ve kelebek yüzme stillerinden oluştuğunu ifade etti.  Çocukların 5 yaşından sonra tekniklere daha iyi adapte olabildiğini belirten Kaya, 5 ile 6 yaş olan çocukların hareketleri algılamalarının daha kolay olduğunu vurguladı.  Meliha Kaya, özellikle çocukların 6 yaşından itibaren kol çevirme, bacak vurma ve düzgün stille yüzmelerinin akıcı ve rahat olduğunu da sözlerine ekledi.

Kaya: “Fizik tedavi amaçlı başvuran yetişkinlerimiz var”

Spor Kompleksi CIU Arena kurslardan sorumlu ve yüzme eğitmeni Meliha Kaya, yüzme kurslarının sadece üniversite içerisinde olan kişilere hitap etmediğini her kesimden de çok talep gördüklerini ve her yaş grubundan üyelerin olduğunu aktardı. Özellikle sağlık açısından başvuran kişilere değinen Kaya, “Spor her yaş için geçerlidir. Küçük yaş için olan kurslarımız gibi üst yaş kategorisinde de mevcut kurslarımız var. Fizik tedavi amaçlı bize başvuran yetişkinlerimiz de havuzumuzdan ve fitness salonumuzdan faydalanmaktadır” dedi.

Kayaş: “Havuz denince akla gelen en değerli marka olduk”

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Spor Kompleksi CIU Arena Spor Koordinatörü Tarkan Kayaş ise yeni dönem kursları hakkında bilgi verdi. Kayaş, CIU Arena olarak kursların her dönem devam ettiğini belirtti. Ayrıca yaz dönemi diye bilinen kursların UKÜ Spor Kompleksi CIU Arena’da 4 mevsim mevcut olduğuna dikkat çeken Koordinatör Tarkan Kayaş şunları kaydetti: Bizde 12 ay kurs programı mevcut ve CIU Arena havuzu 12 ay hizmet veriyor. Isıtmalı havuzumuzun ortamı ve suyu 12 ay sabit sıcaklıktadır. Faaliyete girdiğimiz günden itibaren Kuzey Kıbrıs’ın en steril havuzu olma başarısını ve istikrarını göstererek,  havuz denince akla gelen değerli bir marka olduk. Halkımızdan aldığımız övgüler bizi daha iyi olmak yolunda motive ediyor.”

Kayaş,  CIU Arena havuzunun açıldığı günden itibaren Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan tüm testlerde başarılı olduğunun da altını çizdi. Kayaş, “Bu başarıda,  CIU Arena ekipmanlarının son teknoloji olmasının yanında, havuzun üniversitemiz Çevre Mühendisliği Bölümü tarafından takip altında olmasının da payı büyüktür” dedi. Kayaş, ayrıca küçük çocuklar için zararlı olabilecek klor seviyesinin Ozon sistemi kullanılan CIU Arena’da çok düşük seviyede olduğunu ve sağlıklı güvenli bir ortamda eğitim verildiğini vurguladı.