UKÜ ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ KIBRIS’TAKİ ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN MEMNUNİYETİNİ İRDELEDİ

Uluslararası kıbrıs üniversitesi (UKÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Araştırma Görevlisi Ahmad Abu Alrub, İtalya’da düzenlenen 27. IBIMA Kongeransında bildiri sundu. Abu Alrub bildiride Kuzey Kıbrıs üniversitelerinde öğrenim gören öğrencilerin memnuniyeti konusunu irdeledi.

Araştırma Görevlisi Ahmad Abu Alrub, 20 farklı ülkeden katılımcının yer aldığı “İnovasyon Yönetimi ve İyi Eğitim Vizyonu 2020: Bölgesel Kalkınmadan Küresel Gelişen Ekonomiye Geçiş ” temalı Konferansta 80 sunum gerçeleştiridiğini söyledi ve söz konusu IBIMA Konferansının alanında en prestijli konferans olduğunu belirtti. Abu Alrub konferansta yapılan tüm sunumların ayrıca Thomson Reuters (CPCI) ve Scopus Indeksli olduğunu da sözlerine ekledi.

Ahmad Abu Alrub, “Güç Mesafesi, Belirsizliğin Önlenmesi ve Öğrenci Memnuiyeti ” başlıklı çalışmada Kuzey Kıbrıs üniversitelerinde Lisans ve Lisansüstü öğrencilerle araştırma yapıldığını, güç mesafesi ve belirsizliğin önlenmesi alanlarında öğrenci memnuniyetinin değerlendirildiğini anlattı.

Hofstede boyutlarının ilişkileri dünya akademik araştırmalarında yetersiz olduğunu tartışan çalışma özellikle farklı ülkelerden gelen öğrenci bazında önemli bir araştırma olmaktadır.