UKÜ, Akademisyen ve Sektörde Çalışanların Deneyimleri Aracılığı ile Öğrencilerine Kararlı Hedefler Belirlemelerine Motive Edici Etkinlik Düzenledi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), Uluslararası Merkez tarafından öğrencilerin hedef oluşturmaları, hayat standartlarını yükseltmeleri, kariyer endişelerini gidermeleri, finansal sıkıntıları hakkında çözüm yolları bulmaları konusunda motive olmaları için “Gelişmek, Dönüşmek ve Devretmek” adlı etkinlik düzenlendi.

UKÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Jim Vincent etkinlikte yaptığı açılış konuşmasında, öğrencilerin hayatları hakkında adım atarken bir hedefe sahip olmaları gerektiğini belirterek, özgür düşünceye önem vermeleri gerektiğine vurgu yaptı.

UKÜ Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hasret Balcıoğlu, etkinlik aracılığı ile öğrencilerin hedef oluşturmaları, hayat standartlarını yükseltmeleri, kariyer endişelerini gidermeleri ve finansal sıkıntıları hakkında çözüm yolları bulmak için onları motive etme amacı taşıdıklarını kaydetti. Konferansın asıl ortak noktasının öğrencilerin gerçekleştirebileceği idealler ve iş hayatında odaklanılması gereken noktalar olduğunu belirten Balcıoğlu, eğitimin kalıplaştırılmaması gerektiğini de ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Halil Nadiri ise etkinlikte yaptığı konuşmada, eğitimin 4-5 yıla sığdırılamayacağını belirterek, ömür boyu devam eden bir süreç olduğuna dikkat çekti. Prof. Dr. Nadiri, öğrencilere kendi belirledikleri hedeflerin öncelikli olduğunu hatırlatarak, “kararlarınız önemlidir” dedi.

Öğrencilerle deneyimleri paylaşmak, motive etmek ve yönlendirmek amacıyla düzenlenen etkinliğe UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri, İngilizce Öğretmenliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Yavuz, Lisansüstü Eğitim Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Müdürü ve İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasret Balcıoğlu, Öğretim Üyesi Prof. Dr. Jim Vincent ile sektörden Femi Adun, Grant Erhuanga yer alırken UKÜ öğrencileri Akinola Babatunde, Imafidon Imonitie ve Ruth Alabi konuşmacı olarak katıldı.

Son güncelleme: 09-02-2018