UKÜ 4. Psikolojik Danışma ve Rehberlik Günleri Tamamlandı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Öğrenci Gelişim ve Danışma Merkezi’ne bağlı Rehberlik ve Psikolojik Danışma Kulübü ile Eğitim Bilimleri Bölümü işbirliğinde “Okul Psikolojik Danışmanlığı” ana temasıyla düzenlenen “4. Psikolojik Danışma ve Rehberlik Günleri” gerçekleştirildi.

UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri açılışta gerçekleştirdiği konuşmada, üniversitenin üç temel misyonu bulunduğunu belirterek, üniversite olarak eğitim-öğretim, aştırma-geliştirme ve topluma hizmet bağlamında yapılan çalışmaları etkin olarak sürdürmeye devam ettiklerini kaydetti. Prof. Dr. Nadiri, öğrencilere her türlü fırsatı değerlendirerek, bilgi birikimlerini artırmak, meslekleri doğrultusunda uygulamalara katılmak ve vizyonlarını genişletmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu.

UKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil İbrahim Yalın, PDR anabilim dalında Eğitim Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği’ne (EPDAD) akreditasyon için başvuruda bulunduklarını bildirdi. Öğrencilerin bu sayede kaliteli ve nitelikli bir diploma ile mezun olacaklarına dikkat çeken Prof. Dr. Yalın, “Başarının sadece diplomayla değil, asıl önemli olanın kişinin kendisini geliştirerek, çevresinde fark yaratmasıdır” şeklinde konuştu.

UKÜ Çevik Uraz Merkezi, Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğin ilk günü Prof. Dr. Âlim Kaya “Türkiye’de PDR'de Yeni Açılımlar", Doç. Dr. Fatih Bayraktar “Okuldan Sanal Zorbalığa” ve Prof. Dr. Hasan Şimşek, “Eğitim Reformlarımız: Havuz Probleminden Daha Zor!” konularını irdelediler.

Etkinliğin ikinci gününde Prof. Dr. Ragıp Özyürek “Okul Psikolojik Danışmanlığı Uygulamaları” konusuna dikkat çekerken, UKÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatoş Silman ile Yrd. Doç. Dr. Şerife Özbiler tarafından “The Class” adlı film gösterilerek, çok kültürlü sınıflarda zorbalık, önyargı, arabuluculuk programları ve okullarda önleyici rehberlik hizmetleri tartışıldı. Daha sonra ise UKÜ öğrencileri Damla Özendi, Mühittin Ak, Esranur Üçeş tarafından ise Ulusal PDR öğrenci yapılanmasının tanıtımı gerçekleştirildi. Ayrıca KKTC’deki ilkokul, ortaokul ve liselerden okul psikolojik danışmanları da etkinliğe katılım gösterdi.

Son güncelleme: 06-05-2019