UKÜ “4. Kariyer Günleri” Kariyer Fuarı ve Firma Tanıtımları ile Son Buldu

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Mezunlarla İletişim ve Kariyer Araştırma Merkezi tarafından öğrenci gelişimine ve kariyer planlamalarına katkı koymak amacıyla düzenlenen “4.Kariyer Günleri ve Fuarı” son buldu. UKÜ 4. Kariyer Günleri’nde mesleklerinde uzmanlaşmış konuklarla bir araya gelen öğrenciler, iş dünyasının başarılı isimlerinin bilgi ve tecrübeleri hakkında bilgi sahibi oldular.

UKÜ 4. Kariyer Günleri ve Fuarı’nda konuşan Rektör Prof. Dr. Halil Nadiri, üniversitelerin sektörle iş birliği içerisinde olmasının çok önemli olduğuna değinerek,  geleneksel hale gelen bu etkinlikte 25’e yakın şirketin öğrencilere bilgi verdiklerini kaydetti. Firma temsilcilerinin öğrencilerin kariyer hayatlarında önemli bir rol model olacaklarını ifade eden Prof. Dr. Nadiri, bilgilerini paylaşan tüm katılımcı firmalara teşekkür etti.

Basman Group Companies İnsan Kaynakları Müdürü Behiye Mişon, dünyada yaşanan hızlı değişimde, en önemli faktörlerin başında kuşkusuz eğitim geldiğini belirterek, bir ülkenin geleceği olan öğrencilere kendilerini en iyi ve donanımlı şekilde yetiştirmelerini tavsiye etti. Kendi şirketlerinde genç yeteneklerin yatırımına önem verdiklerini aktaran Mişon, bu noktada öğrencilerle pek çok alanda bir araya gelmeye devam ettiklerini ve Kariyer Fuarı’nın da bu konuda hem şirketlere hem de öğrencilere önemli katkılar sağladığını açıkladı.

Sivil Alan İletişim Uzmanı Ebru Deniz Tekman ise öğrencilere sevdikleri işi yapmak için başlangıç çizgilerini doğru belirlemeleri gerektiğini aktararak, kariyer planlaması yapmak için de doğru bilgiler edinmeleri gerektiğini kaydetti. Gelişen çağın dinamiklerine göre hareket etmelerini öneren Tekman, her dönemde yeni mesleklerin doğuşuna şahit olduklarını bu nedenle yaşam boyu öğrenmeye açık olmalarını da tavsiye etti.

Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğrencisi Hazal Özcan, etkinlik kapsamında sektörden çok önemli isimlerle bir araya geldiği için mutlu olduğunu belirterek,  fuara gelerek ilgilendiği firmalar hakkındaki sorularına da cevap bulduğunu ifade etti.

Son güncelleme: 06-05-2019