UKÜ 4. Kariyer Günleri 29-30 Nisan Tarihlerinde Gerçekleşiyor

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ)  Mezunlarla İletişim ve Kariyer Araştırma Merkezi (MİKAM) tarafından düzenlenen 4. Kariyer Günleri 29-30 Nisan tarihlerinde gerçekleşiyor.

KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit’in açılış konuşmasını yapacağı organizasyonda, öğrenciler çeşitli firma ve kuruluş temsilcileriyle bir araya gelme fırsatı yakalayacaklar.

UKÜ Çevik Uraz Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek olan 4. Kariyer Günleri kapsamında farklı alanlarda uzmanlaşmış ve sektörün önde gelen isimleri konuk olacaklar. Öğrencilerin bilgi ve donanımlarını artırmak, mezuniyet sonrası istihdam olanaklarına katkıda bulunmak amacıyla mesleklerinde uzmanlaşmış konuklar, iş yaşamlarından elde ettikleri tecrübeleri UKÜ’lü öğrenciler ile paylaşacak.

UKÜ 4. Kariyer Günleri’nin ilk gününde Mirgün Cabas “Düz Dünya - İnsan Ne İşe Yarar?”,  Hasan Taçoy “Dünya, Türkiye ve KKTC'de Ekonomi ve Piyasalarla İlgili Son Gelişmeler”, Levent Topsakal “Başarılı Bir Spor İnsanı Olmak” başlıklarında konuşma yapacaklar.  Ersin Bayramkaya ise “İnsan Neyin Peşindedir? Gerçekte Nasıl Mutlu Oluruz?”,  Prof. Dr. Murat Aksoy, “Sağlık Alanında Başarılı Kariyer için İpuçları”, Semih Gümüş “Kariyerinize Başlamak için Gerekli Adımlar Nelerdir?” konularına dikkat çekecekler.

Organizasyonun ikinci gününde ise, Havva Başkan ile Müge Ülke “İş Hayatına Geçiş & Giriş”, Sinan Albayrak, “Oyunculuk temel meslek olmalı mıdır?”,  Doç. Dr. İlkiz Altınoğlu Dikmeer, “Psikolog Olmak”, Kenan Taş, “Gazeteci'nin Yaşamı Nedir?” sorularını yanıtlayacaklar. Ahmet Burçin Gürbüz, “Mezuniyet Sonrası Kariyer Hayatı”, Prof. Dr. Yıldırım Beyatlı Doğan, “İyi bir insan, iyi bir yurttaş, iyi bir hekim” başlıklarında konuşarak, istihdam süreci, iş fırsatları, staj olanakları gibi öğrencilerin kariyer hayatlarını yönlendirme noktasında katkı sağlanacak.

UKÜ 4. Kariyer Günleri, 30 Nisan Salı günü saat 16.00’da UKÜ Öğrenci Merkezi’nde ‘Kariyer Fuarı ve Firma Tanıtımları’nın yapılmasıyla son bulacak.

Son güncelleme: 29-04-2019