UKÜ, 3. Uluslararası İzmir Gastronomi Turizmi Fuarı’nda

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, 3. Uluslararası İzmir Gastronomi Turizmi Fuarı’na katıldı.

İzmir Gastronomi Kongresi’nde yapılan 3. Uluslararası İzmir Gastronomi Turizmi Fuarı’na Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Orhan Uludağ, Öğretim Görevlisi Esat Kastambollu ve 13 gastronomi öğrencisi katıldı. Dünyaca ünlü şeflerin, turizm ile gastronominin önemli isimlerinin yer aldığı kongre ve fuarda birçok tadım, seminer ve sunum gerçekleştirildi.

Esat Kastambollu, kongreye katılan 13 öğrenciden 6’sının yarışmalara da katıldığını ve bu öğrencilerden Emre Yağlı’nın üniversiteler arası bireysel öğrenci yarışmasında bronz madalya aldığını, üniversiteler arası en iyi grup kategorisinde ise Emre Yağlı, Eliz Özer, Hasan Çelik’in de bronz madalya kazandığını belirtti.

UKÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Öğrencisi Emre Yağlı söz konusu yarışma hakkında açıklamalarda bulunarak, UKÜ’yü temsil etmek ve deneyim kazanmak açısından katılımın çok önemli olduğunu kaydetti. Lise eğitiminde mutfak bölümünden mezun olduğunu kaydeden Yağlı, birçok yarışmaya katıldığını da ifade etti. Yağlı “ Üniversite hayatım boyunca da birçok başarı elde edeceğime inanıyorum” dedi.

Düzenlenen organizasyon aracılığı ile diğer üniversiteler ve aşçı dernek başkanlarıyla tanışma fırsatı bulduklarını da dile getiren Kastambollu, bu sayede çok ciddi bağlantılar kurduklarının da altını çizdi.

UKÜ Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Orhan Uludağ, öğrencilerin kazanmış olduğu yetilerin daha üst seviyelere taşınması adına sık sık bu tür organizasyonlara ve yarışmalara katılacaklarını da duyurdu.

Son güncelleme: 19-12-2017