UKÜ “3. MESLEK TANITIM VE KARİYER GÜNLERİ” ŞUBAT ETKİNLİKLERİ SONA ERDİ

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) KKTC Tanıtım Ofisi’nin organize ettiği ve bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen “Meslek Tanıtım ve Kariyer Günleri” sona erdi. Etkinlikler Telsim’in sponsorluğunda gerçekleştirildi.

Etkinliğe KKTC liselerinde öğrenim gören lise son sınıf öğrencileri katıldı. Öğrencilere kariyer ve meslek seçimleri konusunda bilgi vermeyi amaçlayan etkinlik 3 gün sürdü.

Kampüsü gezen öğrencilere fakülteler, laboratuvarlar, radyo-televizyon stüdyoları, derslikler tanıtıldı. Açık ve kapalı alanları yerinde inceleme fırsatı bulan öğrenciler daha sonra UKÜ Arena’ya geçerek seçmeyi düşündükleri bölümler hakkında alanlarında uzman öğretim elemanlarından ayrıntılı bilgi aldı.

UKÜ Arena’da 3 gün boyunca telefon ödüllü yarışma düzenlendi

Meslek Tanıtım ve Kariyer Günleri kapsamında UKÜ Arena’da gerçekleştirilen çeşitli gösterilerin yanında öğrencileri üniversite eğitimine teşvik etmek amacıyla “UKÜ 2021 Mezunları” logolu kep ve cüppelerle hatıra fotoğrafları çekildi. Etkinlikte ayrıca Telsim Vodafone’un ana sponsorluğunda telefon ödüllü bir yarışma düzenlendi. Etkinliğin ilk günündeki yarışma sonucunda Cengiz Topel Endüstri Meslek Lisesi ve Gazimağusa Ticaret Meslek Lisesi’nden 3 öğrenci, telefon, Telsim hatları ile birlikte DataBol tarifelerini kazandı. Etkinliğin 2. gününde telefon ödülünü kazanan yarışmacı, Lefkoşa Türk Lisesi’nden Rahid Doğan, son gününde ise Dr. Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi’nden İsmail Kaya oldu.

UKÜ HAKKINDA NE DEDİLER?

Zümrüt Toklu (Öğrenci- Bülent Ecevit Anadolu Lisesi)

“Buraya gelme amacım istediğim bölümle ilgili bilgiler almaktı ve çok güzel bilgiler aldım. Daha önce de UKÜ’de okumayı düşünüyordum, artık kesinlikle eminim. İlgilenen hocalarımdan ve düzenlenen organizayondan çok büyük keyif aldım. Herkese teşekkür ederim.”

Tülay Özder (Öğretmen- Bülent Ecevit Anadolu Lisesi)

“UKÜ’yü ve bölümleri tanıma amacıyla buraya geldik. Öğretim görevlilerinden alınan bilgilerle başlayan organizasyon, öğrencilerin istedikleri bölümlerle ilgili bilgiler almalarıyla devam etti. Bu etkinliğin öğrencilerin bilinçli tercih yapmaları açısından çok faydalı bir etkinlik olduğunu düşünüyorum.”

Cemre Dönmezer (Öğrenci-Levent Koleji)

“Burada üniversite hakkında detaylı bilgi aldık. UKÜ ile ilgili detaylı bilgi edinebilmiş olmamdan memnunum. İlgilenenlere teşekkür ederim. UKÜ ileride seçimlerim arasında kesinlikle olacak bir üniversite.”

Leyla Sütçüoğlu (Öğretmen- Levent Koleji)

“Beş yıldır UKÜ’ye geliyorum. Üniversite’yle ilgili ilk ve sürekli söylediğim şey; kendini çok hızlı geliştiren bir üniversite olması.Gözlemlediğim kadarıyla UKÜ içerisinde her şeye ulaşmak öğrenciler açısından çok kolay, bunun da bir avantaj olduğunu düşünüyorum. Üniversitede negatif hiçbir şey gözlemlemedim, düşüncelerim pozitif yönde. Herkese teşekkür ederim.”