• UKU Online

UKÜ 20. YILINI KUTLUYOR

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin “Üniversiteler Adası” haline gelmesindeki önemli yapı taşlarından biri olan Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) 20. Kuruluş Yılını kutluyor.

Kuruluşundan bugüne eğitim-öğretim, sosyal-kültürel aktiviteler, spor branşları ve uluslararası başarılarıyla dikkat çeken UKÜ’nün 20. Kuruluş Yılı kutlamaları kapsamında  24 Mart, 2017 Cuma günü resepsiyon düzenlenecek. Lefkoşa Bedesten’de saat 19.00’da gerçekleştirilecek resepsiyon UKÜ Rektörlüğü’nün daveti üzerine KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, KKTC Meclis Başkanı Dr. Sibel Siber, KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün, Bakanlar ve diğer üst düzey yöneticiler de katılacak.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, 4 Şubat 1997’de Lefkoşa kampüsünde 3  Fakülte ve 1 Meslek Yüksekokulu’nda eğitim-öğretim faaliyetlerine başladı. İlk yıllarda butik bir üniversite görünümünde olan UKÜ her yıl büyüyüp güçlenerek bugün sahip olduğu 10 fakülte ve 8 yüksekokulda toplam 133 programda önlisans, lisans, yükseklisans ve doktora seviyesinde eğitim vermektedir. 105 farklı ülkeden 16 bini aşkın öğrencisiyle çok kültürlü ortamda ve dünyanın saygın bilimsel kuruluşlarından alınmış uluslararası akreditasyonlarıyla, Uluslararası Yükseköğretim Kalite Güvence Ajanslar Ağı (INQAAHE), Birleşik Krallık Ulusal Tanınma Merkezi (UK NARIC), Avrupa İşletme Eğitimi Birliği (ECBE), İslam Ülkeleri Üniversiteler Federasyonu (FUIW), Uluslararası Üniversiteler Birliği (IAU) gibi uluslararası organizasyonlara üyelikleriyle adanın eğitim-öğretim, bilim ve kültür merkezi haline geldi.

Kuruluşundan bugüne her yıl gelişen ve büyüyen Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, 20’inci yılını, 20. yaşın verdiği dinamizm ile kutlayarak 24 Mart, 2017 tarihindeki resepsiyon ile tüm yıla yayılan çeşitli kültürel, sosyal ve eğitim amaçlı etkinlikleriyle kutlamalara devam edecek.