UKÜ 20. Yıl Etkinlikleri Kapsamında Rüya Taner’den Resital

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) 20. yıl etkinlikleri kapsamında, Türkiye İş Bankası ana sponsorluğunda ve Müzik Vakfı organizatörlüğünde Rüya Taner ile Üniversite Resitalleri kapsamında “Bir Belde Bir Resital” etkinliği düzenleniyor. Etkinlikte; Kıbrıs’ın ve Türkiye’nin önde gelen sanatçılarından Rüya Taner sahne alacak.

“Bir Belde, Bir Resital ” adını taşıyan etkinlik, 24 Ekim Salı günü,  Girne Beylerbeyi, Bellapais Manastırı’nda saat 20:00’de başlayacak.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye’nin önde gelen yeni kuşak konser piyanistlerinden ve Steinway and Sons sanatçısı olan Rüya Taner tarafından gerçekleştirilecek etkinliğe tüm sanatseverler ücretsiz olarak giriş yapabilecekler.  Rüya Taner tarafından gerçekleştirilecek resitalde,  Robert Schumann, Claude Debussy, Zoltán Kodály, Frédéric Chopin, Edvard Grieg ve Felix Mendelssohn gibi ünlü sanatçıların eserleirne de yer verecek.

Rüya Taner kimdir?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye’nin önde gelen genç kuşak piyanistlerinden Steinway and Sons sanatçısı olan Rüya Taner ilk müzik çalışmalarına babası Yılmaz Taner ile başladı. Küçük yaşta girmiş olduğu Ankara Devlet Konservatuvarı’nda Piyano öğrenimini Mithat Fenmen ve Tulga Çetiz ile sürdürerek, 1983 yıllında ‘‘Üstün Yetenekli Çocuklar Yetiştirme Yasası’’ ‘ndan yararlanarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devlet Bursu ile Londra’da bulunan ‘‘Guildhall School of Music and Drama’’ ‘da Prof Joan Havill’in öğrencisi oldu. 1994 yılında ise ender verilen ‘‘ Konser Piyanisti’’ ünvanını alarak mezun oldu. 2001 yılından itibaren Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı “Özel Sanat Danışmanlığı’nın” yanı sıra Taner, “Kuzey Kıbrıs Bellapais Müzik Festivali” ile “Kuzey Kıbrıs Uluslararası Lefke Sanat Festivali” sanat danışmanlığını da yürütmektedir. Taner, son yıllarda, solistlik kariyeri’nin yanı sıra, genç nesil solist arkadaşlarıyla ve “Adap”a bağlı piyanistlerle birlikte “Oda Müziği” konserleri vermektedir.