UKÜ 13. Kütüphane Haftası Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Kütüphane Müdürlüğü ve Kütüphane Kulübü tarafından geleneksel olarak her yıl düzenlenen Kütüphane Haftası, çeşitli etkinliklerle kutlandı.

UKÜ Kütüphane Müdürlüğü ve Kütüphane Kulübü tarafından organize edilen etkinlikler arasında Diriliş Ertuğrul dizisinin başarılı oyuncusu Hande Soral ve İsmail Demirci, “Bizim Hikâye” dizisinde rol alan tiyatrocu Reha Özcan yer aldı. Etkinlikte kapsamında ayrıca dans gösterileri, “En Çok Kitap Okuyan Akademisyen ve Öğrenci” ödül töreni, Kütüphane Kulübü müzik grubu dinletisi, sinema gösterimi, Grup Baria müzik dinletisi, kitap dizme yarışması, Lefkoşa Türk Belediyesi Latin Orkestrası müzik dinletisi ve kültürlerarası moda gösterisi de gerçekleştirildi.

“10. Kitapla Buluşma” Etkinliği Büyükhan’da Gerçekleştirildi

Kütüphane Haftası kapsamında toplumun kitap okumaya yönelik ilgisinin artırılması ve okuma bilincinin yaygınlaştırılması amacıyla “10. Kitapla Buluşma” etkinliği Büyükhan’da gerçekleştirildi.

UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri, UKÜ öğrencilerinin topluma “Kitapların insan hayatı için vazgeçilmez olduğunu, bu nedenle mutlaka kitap okumalıyız” mesajını verdiğini belirtti. Eğitimin sadece kampüs içerisinde olmadığını hatırlatan Nadiri, öğrencilerinin entelektüel gelişimlerini önemsediklerini ve onları birer küresel dünya vatandaşı olarak yetiştirdiklerini kaydetti.

UKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serkan Abbasoğlu, kitap okuma bilincini oluşturmak ve kütüphanelerin önemini insanlara anlatmak için bu haftanın çok önemli bir fırsat olduğunu açıkladı. Dijital ve basılı yayının her türlüsünün okunması gerektiğini aktaran Abbasoğlu, öğrencilere yaşam boyu öğrenme isteğini kazandırmayı hedeflediklerini de kaydetti.

UKÜ Kütüphane Müdürü ve Kütüphane Kulübü Danışmanı Gülten Sala Lay ise kitapların ve kütüphanelerin insan hayatı için büyük önem taşıdığını belirterek, teknoloji ile birlikte kitapların yerini telefonların aldığını bu yüzden kitapla buluşma etkinliği düzenleyerek, farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını aktardı.

Son güncelleme: 02-04-2019