UKÜ 106 farklı ülkeden 18,000 Öğrenci ile Akademik Yıla Başladı

“UKÜ 106 farklı ülkeden 18,000 Öğrenci ile Akademik Yıla Başladı”

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) geleneksel olarak her yıl düzenlenen Akademik Yılı İlk Dersi ve Resmi Açılışı gerçekleşti. Törende Başbakan Hüseyin Özgürgün, Mütevelli Heyeti Başkanı Mete Boyacı, Rektör Prof. Dr. Halil Nadiri, Rektör Yardımcıları, Rektör Danışmanı ve akademisyenler yer aldı.  Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi 4 Şubat 1997 yılında 3 fakülte, 12 lisans ve 1 meslek yüksekokulu, 3 ön lisans ile eğitim-öğretim yaşamına başlayarak, istikrarlı bir şekilde büyümeye devam etti. Üniversite 20. yılında, 10 fakülte ve 7 yüksekokul ile bu yıl eğitime başlayan 18 yeni programla birlikte toplam 143 ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora programında, 106 farklı ülkeden 18 bin öğrenciye eğitim vermeyi sürdürüyor.

Prof. Dr. Halil Nadiri, “Yeni akademik dönemde aramıza katılan 4000’e yakın yeni öğrenci var”

Prof. Dr. Halil Nadiri, 2017-2018 akademik yılına başlarken, UKÜ’nün mevcut programlara ek olarak 18 yeni program açarak gelişmesine devam ettiğini belirtti. Açılan programların 3 tanesinin ön lisans, 6 tanesi lisans 7 tanesi yüksek lisans ve 2 tanesinin de doktora programlarından oluştuğunu dile getiren Rektör Nadiri, üniversitenin 2017-2018 akademik yılında yeni kayıt yapan toplam öğrenci rakamının bugün itibariyle 3940 olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Halil Nadiri,  “UKÜ 106 farklı ülkeden 18,000 öğrenci ile akademik yıla başladı” ifadesini kullandı.

Dikey Geçiş Sınavı ve ek yerleştirme işlemlerinin henüz tamamlanmadığına da dikkat çeken Nadiri, Üniversitemize yeni akademik yılında ciddi bir talebin söz konusu olduğunu belirti.

Prof. Dr. Halil Nadiri, yeni akademik dönemde aramıza katılan 4000’e yakın yeni öğrenci ile birlikte 18 bin öğrenci sayısına ulaştıklarını belirterek, buna ek olarak akademik personel sayısının da  ciddi bir gelişme kaydettiklerinin altını çizdi.

Başbakan Özgürgün, 18000 öğrencinin önemli bir sayı olduğunu vurguladı

KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün açılışta, “Kıbrıs’taki Son Gelişmeler” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Özgürgün, Akdeniz’in 3. büyük adası olan ve birçok medeniyete ev sahipliği yapan Kıbrıs’ın, stratejik olarak çok önemli bir konumda yer aldığını belirtirken; bütün bir bölgeyi kontrol altına alabilen stratejik konumuyla yıllar içerisinde çok ciddi tartışmalara da sebep olduğunun altını çizdi.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nin gelişip, büyüdüğünü de belirten KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün, 18000 öğrencinin önemli bir sayı olduğunu da vurguladı. Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nin ulaştığı başarıyı yürekten kutladığını belirten Özgürgün, yeni akademik yılın herkese hayırlı olmasını diledi.