UKÜ 1. BİLİM-KÜLTÜR-SANAT GÜNLERİ BAŞLADI

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi tarafından düzenlenen “1. Bilim-Kültür-Sanat Günleri” başladı.

Çevik Uraz Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte Rektör Prof. Dr. Halil Nadiri açış konuşması gerçekleştirdi. Konuşmasına Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı ve öğretim üyelerine teşekkür ederek başlayan Nadiri, “Bugün ilkini düzenlediğimiz Bilim-Kültür-Sanat etkinliklerinin gelenekselleşerek her yıl daha başarılı bir çizgide devam etmesini umuyorum.” dedi. Üniversitelerin sadece derslik ve laboratuvarlardan oluşmadığını belirten Prof. Dr. Halil Nadiri, bu tür entellektüel eğitimin küresel dünyadaki önemine vurgu yaptı.

“Mezun olan öğrencilerimize sosyal çizelge vereceğiz”

Bireyin bir konuda uzmanlaşmasının yanı sıra diğer kültürel faaliyetler hakkında da bilgi ve birikimi olması gerektiğini ifade eden Nadiri, UKÜ yönetimi olarak yeni aldıkları kararla mezun olan öğrencilere diplomalarının yanı sıra öğrencilik süreçlerindeki sosyal-külltürel katılım ve gelişimlerini yansıtan sosyal çizelge verileceğini belirtti.

Rektör Prof. Dr. Halil Nadiri’nin konuşmasının ardından Zehra Bayraktar Durak tarafından keman dinletisi gerçekleştirildi.

Bilinçli farkındalık konusu ele alındı

Fen-Edebiyat Fakültesi tarafından düzenlenen 1. Bilim-Kültür-Sanat Etkinlikleri, açış konuşması ve keman dinletisinin ardından “Mindfulness-Bilinçli Farkındalık” konulu konferansla devam etti. İstanbul MEF Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zümra Atalay, “bilinçli fakındalık” terimini ortaya çıkaran kişi olduğunu, bilinçli farkındalığın mevcut anı, bilinçli bir akıl ve sevgiyle algılamak olduğunu belirtti. Atalay, farkındalığın, çekirdeğine inildiğinde algılama ve algılananı kabul etme olarak ikiye ayrıldığını açıklayarak “beynin uyuması”, “düşünceler” ve “otomotik pilot” gibi konularda da bilgi verdi. Konuşmasının son bölümünde öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Atalay, UKÜ yönetimine davetinden dolayı teşekkür etti.

Konferansın sonunda Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri tarafından İstanbul MEF Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zümra Atalay’a katılımından ötürü teşekkür plaketi takdim edildi.

Fen-Edebiyat Fakültesi’nin düzenlediği 1. Bilim-Kültür-Sanat Etkinlikleri 9 Aralık Cuma gününe kadar devam edecek.