Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri’yi kabul etti.

Prof. Nadiri, göreve başlayan Büyükelçi Başçeri’yi makamında ziyaret ederek başarılar diledi. Prof. Halil Nadiri başta Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi olmak üzere KKTC’de bulunan üniversitelerin gelişimi hakkında Büyükelçi Ali Murat Başçeri’ye bilgi verdi. 109 ülkeden 19.000’i aşkın öğrencisi olan Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nde Türkiye’den gelen çok sayıda öğrenci olduğunu belirten Rektör Nadiri, üniversitenin çok kültürlü ortamından ve bu ortamın öğrencilerin eğitim hayatına katkılarından bahsetti. Büyükelçi Başçeri ve Rektör Nadir’i KKTC ile Türkiye arasında öğrenci eğitim hareketliliğini iki ülke açısından daha verimli hale getirebilmek ve bilimsel işbirliği için yapılacaklar hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Son güncelleme: 30-11-2018