TC-KKTC Hukuku Karşılaştırmalı Öğrenci Semineri Düzenlendi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ)  Hukuk Fakültesi  Dekan Yardımcısı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şölen Külahçı, bu yıl dördüncüsü düzenlenen ve Özyeğin Üniversitesi (ÖZÜ) Hukuk Fakültesi ile birlikte gerçekleştirilen T.C-K.K.T.C Hukuku Karşılaştırmalı Öğrenci Semineri düzenleme  kurulunda görev aldı.

Yrd. Doç. Dr. Şölen Külahçı, her iki akademik dönemde de UKÜ ve ÖZÜ öğrencilerinin katıldığı seminerlerde, belirlenen alan ve konu kapsamında Türk Hukuku ile KKTC Hukuku’na ilişkin konuşmalar yapıldığının altını çizdi. Külahçı, bu dönem, işlenmesine karar verilen Tıp Hukuku konusunun Türkiye boyutunu Türkiye’den gelen öğrencilerin ve misafir olan konukların anlattığını, Kıbrıs boyutunu ise UKÜ Hukuk Fakültesi öğrencilerinin anlattığını da sözlerine ekledi.

UKÜ Hukuk Fakültesi öğrencilerinden 15 başarılı öğrencinin seçildiğini ve bu sunumlar için özel olarak çalıştırıldıklarını kaydeden.Külahçı, düzenlenen seminerde sunum yapan her öğrenciye sertifika verildiğini ifade etti. Külahçı,  “Özellikle farklı ülkelerdeki Hukuk Fakültesi öğrencilerinin birbirleriyle kaynaşmasını sağlayan bu seminer öğrencilerin iki ayrı Hukuk sistemi arasındaki fark ve benzerliklerini görmelerini sağlamakta” dedi.

ÖZÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yener Ünver ise UKÜ Hukuk Fakültesi ile işbirliği yapmaktan çok memnun olduklarını, bu işbirliğinin artarak devam edeceğini vurguladı.

ÖZÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özlem Çakmut ise, seminerde tıbbi müdehale, rıza, güven ilişkisi gibi Tıp Hukuku’na giriş konularına dikkat çekti. Çakmut, uluslararası sözleşmeler ve kanun düzenlemelerinden de bahsetti.

UKÜ Dekan Yardımcısı Külahçı, dördüncüsü düzenlenen seminerde öğrencilerin çalışmaları ile hem hukuk sistemine fayda sağlanıldığına hem de öğrencilerin kendilerine katkısının arttığına dikkat çekti.

Son güncelleme: 23-03-2018