Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Öğrencileri, Yeşilırmak Bölgesine Teknik Gezi Düzenlediler

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ)  Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi tarafından Yeşilırmak Bölgesi’ne teknik gezi düzenlendi.

Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi öğrencileri Yeşilırmak’a düzenlenen teknik gezide,  topraksız kültürde yapılan örtü altı çilek yetiştiriciliği, açıkta çilek yetiştiriciliği, örtü altında muz yetiştiriciliği, örtü altında değişik türde sebze yetiştiriciliği konusunda yerinde inceleme fırsatı buldu. Alanında uzman kişiler tarafından bilgilendirilen öğrenciler aynı zamanda yörede yapılan organik tarım alanlarını gözlemleyerek, üreticilerden bilgi aldılar.

Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahsen Işık Özgüven, Yeşilırmak Bölgesi’nin Kuzey Kıbrıs tarımı için son derece önemli olduğunu belirterek, özellikle bu alanda çilek yetiştiriciliğine ilaveten sebze yetiştiriciliğinin yapıldığını aktardı. Prof. Dr. Özgüven, son dönemde ekolojinin uygun olması nedeniyle Kuzey Kıbrıs’ta sub-tropik ve tropik bitkilerin yetiştiriciliğine önem verildiğine de dikkat çekti.

Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahsen Işık Özgüven, Prof. Dr. Nihat Özen ve Dr. Ayşen Bulancak eşliğinde gerçekleştirilen teknik gezi sayesinde, öğrenciler Kuzey Kıbrıs’ın sebze ve meyve yetiştiriciliği hakkında bilgi edinmelerinin yanı sıra özellikle çilek bahçelerinde eğlenceli zaman geçirme fırsatı da yakaladılar.

Son güncelleme: 09-05-2018