Swiss Akademi Türkiye Direktörü Marziye İlhan Ağırlandı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) İktisadi ve İdari Bilimleri Fakültesi, İşletme Bölümü tarafından düzenlenen “İşletmelerde Stres Yönetimi” adlı etkinlik kapsamında Marziye İlhan’ı ağırladı.

Swiss Akademi Türkiye Direktörü Marziye İlhan, işletmelerde yöneticilerin stresle baş edebilmelerinin yetkinlikleriyle ilgili olduğunu belirterek, ilk önce zamanın iyi planlaması ardından da hedeflerin iyi belirlenmesi gerektiğini kaydetti. Yöneticinin, üst ve ast ilişkilerinin adaletli, etkin bir şekilde çift yönlü bir iletişim modeli benimsenerek oluşması gerektiğini aktaran Marziye İlhan, bu döngüyü sağlayan bir yöneticinin rol model olduğunu ve her zaman çözüm odaklı öneriler sunması gerektiğini belirtti. Stres yönetiminin sorumluluk almakla ilgili olduğunu belirten İlhan, stres durumunda verilen tepkilerin ise kişiden kişiye değiştiğini ifade etti.

Marziye İlhan, stres gibi durumlar ile baş edebilmek ve kontrolü tekrar kazanmak için ilk önce strese neden olan alışkanlıkları ve davranışları belirleme, sağlıksız başa çıkma stratejilerini sağlıklı olanlarla değiştirme, hareket etme, başkalarıyla iletişim kurma ve son olarak sağlıklı bir yaşam tarzıyla dengenin sağlanmasının önemine değindi.

İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Ayşen Berberoğlu ise hızla gelişen ve değişen iş dünyasında işletmelerin var olması ve rekabet edebilmesi için çalışanlarını motive etmelerinin gerekli olduğunu kaydederek, konferansta çalışanların hangi yöntemlerle motive edilebilecekleri sorularına yanıt arandığını vurguladı. İşletmelerde yaşanan stresin çalışanların motivasyonunu doğrudan etkilediğini vurgulayan Berberoğlu, bu bağlamda işletmelerde stres yönetimi ve yöntemlerinin büyük önem taşıdığını da ifade etti.

Son güncelleme: 09-05-2018