Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi Elektrik Elektronik Bölümü Öğrencileri, UKÜ’yü ziyaret etti

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nin (UKÜ) davetiyle Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi Elektrik-Elektronik Bölümü öğrencileri Mühendislik Fakültesi tarafından düzenlenen teknik geziye katılmıştır.

UKÜ Laboratuvarlarını ziyaret eden ve toplamda 30 kişilik bir grup olan Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi Elektrik-Elektronik bölümü öğrencileri, Mühendislik Fakültesi, Elektrik – Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet Kuşaf yönetiminde hem laboratuvar çalışması gerçekleştirdiler, hem de bölüm hakkında bilgi edindiler.

Doç. Dr. Kuşaf,  bölümü tanıtıcı bilgi verirken, öğrencilere 4 yıllık eğitim programının teorik ve uygulama ders içeriklerinden de bahsetti. Bölüme ait laboratuvarların da ziyaret edildiğini aktaran Kuşaf, gerçekleştirilen gezide Elektrik-Elektronik Devreleri Laboratuvarı, Kontrol Robotik Uygulama Laboratuvarı, Elektrik Makinaları ve Güç Elektroniği Laboratuvarı ile Dijital Elektronik ve Haberleşme Laboratuvarı olmak üzere toplamda 4 farklı laboratuvarda öğrencilerle deneysel çalışmalar yapıldığını kaydetti. Doç. Dr. Mehmet Kuşaf öğrencilerin bölümle ilgili sorularını yanıtladı.

Etkinlik sonrasında yapılan tanıtım çalışmaları ile aday öğrencilerin tercih edebilecekleri mühendislik bölümleri hakkında birebir sohbet edilerek, öğrencilere kayıt işlemleri ve burs olanakları ile ilgili detaylı açıklamalarda da bulunuldu.

Son güncelleme: 21-11-2017