Sağlık Haftası Kapsamında Sağlığın Hayatımızdaki Önemini Açıkladı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Özge Özalp, 7-13 Nisan “Sağlık Haftası” kapsamında sağlıklı yaşamla ilgili bilinçlenme sağlamak ve farkındalık oluşturmakla ilgili açıklamalarda bulundu.

UKÜ Öğretim Görevlisi Dr. Özge Özalp, bir insanın hastalıksız, rahat, huzurlu ve neşeli bir hayat yaşamasına sağlık dendiğini kaydederek, hayatımızda hiç bir kavramla değiştirilemez veya ölçülemez olduğunu belirtti. Sağlıklı yaşamı her insanın doğumuyla birlikte elde ettiği ve insan olmaktan dolayı kazandığı bir hak olduğunu ifade eden Göralp, sağlığın yalnızca kişisel değil, tüm insanlığı ilgilendiren bir konu olduğunu aktardı.

Dr. Özge Özalp yaşamak, öğrenmek ve iş yapabilmek için sağlıklı olmak gerektiğine dikkat çekerek, sağlığı yerinde olan ve dolayısıyla mutlu olan bir insanın verimli çalışacağını da dile getirdi. Dr. Özge Özalp, sağlıklı olan kişilerin kendine, ailesine, çevresine ve topluma yararlı birer birey olduklarının altını çizdi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Özge Özalp, insanların sağlık kurallarını öğrenmesi ve sağlıklı yaşama bilincine kavuşması için Birleşmiş Milletler Örgütü’ne bağlı 7 Nisan 1947’de Dünya Sağlık Teşkilâtı kurulduğunu kaydetti. Her yıl Nisan ayının yedinci günü “Dünya Sağlık Günü” olarak kutlandığına değinen Göralp, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) 7-13 Nisan tarihleri arasında her yıl kutlandığını ifade etti.

Son güncelleme: 13-04-2018