Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu, Yeni Önlisans Programlarıyla 2018-2019 Akademik Yılı’na Hazır

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde bulunan laboratuvarları ve alanında uzman öğretim elemanları ile bu alanda kariyer yapmak isteyen öğrencilerine sunduğu teorik bilgi yanı sıra teknik becerilerini de geliştiriyor.

UKÜ Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde bulunan Tıbbı Dokümantasyon Sekreterlik, Fizyoterapi, Eczane Hizmetleri, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri, Anestezi, Diyaliz, İş Sağlığı ve Güvenliği, İlk Yardım ve Acil, Ameliyathane Hizmetleri ile Odiyometri önlisans programları ile 2018-2019 Akademik Yılı’nda eğitim-öğretime hazır.

Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Feray Gökdoğan, 2018-2019 Akademik Yılı’nda Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylı Ağız ve Diş Sağlığı, Çocuk Gelişimi, Optisyenlik ile Tıbbi Laboratuvar Teknisyenliği gibi Türkçe; First Aid & Emergency gibi İngilizce önlisans programlarına öğrenci alınacağını duyurdu. Prof. Dr. Feray Gökdoğan, Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu’nda bu yıl akreditasyon çalışmalarına başlanıldığını da sözlerine ekledi.

Prof. Dr. Gökdoğan, yüksekokul bünyesinde yer alan laboratuvarlarla öğrencilerin simülatörler, maketler ve araç-gereçlerle becerilerini geliştirmelerine olanak sağladıklarını kaydederek, yaz stajları için gelişmiş hastane ve uygulama alanlarında da bilgi ve becerilerini pekiştirmelerine yardımcı olduklarını açıkladı.

UKÜ’nün yurtdışındaki üniversitelerle yapmış olduğu akademik işbirliği anlaşmaları çerçevesinde öğrencilerine eğitim ve uygulama olanağı sunduğuna dikkat çeken Gökdoğan, ayrıca Sivil Toplum Kuruluşları ile ortak çalışmalar doğrultusunda onlara uygulama fırsatları sağladığını kaydetti.

Öğrencilerin bireysel gelişimleri açısından Sağlık Kulübü ile diğer öğrenci topluluklarıyla öğrenim süresince bir çok faaliyetlerde bulunduklarını aktaran Gökdoğan, çalıştay, konferans, sempozyum gibi ulusal ve uluslararası düzeyde çeşitli bilimsel, sosyal ve kültürel etkinliklere katılma fırsatına sahip olduklarını da açıkladı.

Son güncelleme: 27-08-2018