Saç Bakımı ve Güzellikleri konusunda 2017-18 Sonbahar-Kış Sezonu’na Yönelik Son Trendler

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Vali Gjinali, 2017-18 Sonbahar ve Kış Sezonu özel makyaj ve saç trendlerini değerlendirdi.

Öğretim Görevlisi Vali Gjinali, her sezon saç ve makyaj trendlerinin değişim gösterdiğini aktararak; sonbahar ve kış sezonu kapsamında trend olan göz makyajı ile saç modellerine değinirken sezona uygun dudaklarda kullanılacak tonları da açıkladı.

Vali Gjinali, dudaklarda bordo ve koyu tonların kullanılacağına işaret ederek; daha belirgin, çarpıcı bir görünüşün yükselişte olduğunu aktardı. Yüz makyajında aydınlatıcının (highlighter) çok fazla kullanıldığını dile getirirken; soft ve nude bir makyajın yanı sıra doğal kaşların bu sezonda yerini aldığını ifade etti.

Öğretim Görevlisi Vali Gjinali,  göz makyajında ise kahverengimsi, kızılımsı ve kiremit rengi tonların mevcut olduğunu belirtti. Göz makyajını sonbahar ve kış sezonunda, daha soft tutulduğunu söyleyen Gjinali, dudak makyajını daha çok öne çıkartma modasının mevcut olduğunu aktardı. Dudaklarda koyu ve bordo ruj kullandığında ten ve göz makyajını minimumda tutulmasının önemine değinen Vali Gjinali, bu sayede daha modern bir görünüm elde edilebileceğini de ifade etti.

Saç modasında ve trendlerinde bu yılın renklerine dair bilgiler de veren Gjinali, saç renklendirmelerde mix tonlarının kullanıldığını ve elde edilen karışımların derece derece ilerleyen bir birinin içerisine geçmiş hissi uyandıran tonların mevcut olduğunu kaydetti. Daha önce röfleli saçların mevcut olduğunu söyleyen Vali Gjinali, röfleli saçlarda oluşan net kısımların artık son moda trendlerde yer almadığını da sözlerine ekledi. Gjinali “Günümüzde bu tonların birbirinin içerisine geçmesi daha uyumlu bir şekilde görünmesi demektir” dedi.  Saç kesimlerinde de kısa kesimlerin ve katlı kesimlerin moda olduğunu ifade eden Gjinali, düzensiz aralıklar ile yapılan kesimlerin de trendler arasında yer aldığını vurguladı. Bu saçların bir tutamının uzun bir tutamının ise kısa olduğunu aktaran Öğretim Görevlisi Vali Gjinali, bazı saç modellerinde de belli bir bölgenin kısa ve belli bir bölgenin uzun olmasıyla asimetrik bir görüntü oluştuğunu dile getirdi. Gjinali, asimetrik görüntünün aynı zamanda kahküllerde de mevcut olduğunu ifade etti.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Vali Gjinali, sonbahar-kış sezonunun yaklaşmasıyla 2017 - 2018 saç ve makyaj trendlerine yönelik Kuzey Kıbrıs’ta Pivot Point, Wella ile Sebastian Professional sponsorluklarında seminer ve atölye çalışmasının da gerçekleştiğini belirterek; bu etkinlik kapsamında gerçekleştirilen çalışmalara sektörden birçok katılımcının da yer aldığını dile getirdi.