Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü, Yeni Akademik Yıla Yeni Uygulama Atölyeleri İle Merhaba Dedi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Meslek Yüksekokulu’na bağlı Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü, yeni akademik yıla yeni uygulama atölyeleri ile merhaba dedi. Saç, makyaj, cilt ve vücut bakımı, epilasyon – depilasyon gibi alanlarda derslerin uygulamalı olarak yürütüldüğü son model teknolojiye sahip mevcut atölyeleleri yeni cihazlarla donatıldı.

Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Vali Gjinali, güncelenen atölyelerle ilgili bilgi verirken, saç bakımı – yapımı ve makyaj uygulamaları atölyesi ile cilt ve vücut bakımı atölyesinde bulunan cihazların en son teknolojik özelliklere sahip olduğunu vurguladı.

Gjinali, cihazların türleri ve işlevleri hakkında açıklamalarda bulunarak, saç bakımı – yapımı ve makyaj atölyesinde fön, maşa, press gibi makinelerin yanı sıra mizampli ve klimazon cihazlarının mevcut olduğunu belirtti. Gjinali, yeni atöyle donanımları ile saç ve makyajların yapıldığı tüm tezgahların ışıklandırıldığını belirtirken, bu ışıklandırma sistemiyle atölyelerin sade ama daha şık ve işlevsel bir hale getirildiğini kaydetti. Gjinali, ayrıca yenilenen donanımlar arasında yıl boyunca yapılan tüm aktivitelerin ve proje çalışmaların fotoğraflarının çekildiğini ve bu sayede de öğrencilere not verirken daha objektif bir değerlendirmeye olanak sağlayacağını aktardı. Çalışmaların fotoğraflanmasının çok önem arz ettiğini dile getiren Gjinali, bunlar için perdeli ve ışıklı  özel bir fotoğraf alanı (stüdyo) oluşturulduğunu kaydetti.

Cilt ve vücut bakımı atölyesinde ise cilt bakımı seti, lenf drenaj cihazı, pasif jimnastik, termoliz iğneli epilasyon ve IPL (International Pasific Laser) gibi cihazların yer aldığını aktaran Gjinali, bunların yanı sıra cilt ve saç analizini yapabilen yüksek teknolojide bilgisayar ile aletlerin sterilizasyonunu sağlayan cihazların bulunduğunu söyledi.

Son güncelleme: 14-03-2018