Saç Bakım ve Güzellik Hizmetleri Bölümü Tarafından “Örgü Teknikleri ve Özel Makyaj Efektleri” Adlı Etkinlik Düzenledi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölüm’ü, Güzelyurt Meslek Lisesi (GML) öğrencilerine örgü teknikleri ve özel makyaj efektleri hakkında eğitim verdi. GML’nin isteği doğrultusunda düzenlenen etkinlik, Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölüm Başkanı Vali Gjinali ve Öğretim Görevlisi Fatma Öksüz tarafından verildi.

“Örgü Teknikleri ve Özel Efekt Makyajlarıadlı seminer, Güzelyurt Meslek Lisesi 12. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlendi. Etkinlik sayesinde, UKÜ’yü tanıma fırsatı da bulan Güzelyurt Meslek Lisesi 12. sınıf öğrencileri, “Örgü Teknikleri” ve “Özel Efekt Makyaj Teknikleri” hakkında iki farklı uygulamalı eğitim gördü.

Bölüm Başkanı Vali Gjinali, öğrencilere özel efekt makyajlarını uygulamalı olarak gösterdiklerini ve konu ile ilgili teknikleri açıkladıklarını kaydetti. Gjinali, GML’nin isteği üzerine bu semineri gerçekleştirdiklerinin altını çizerek, gelecekte hem sektörde yer edinebilmelerini hem de üniversite eğitimi almaları durumunda bu konulara ait ön bilgiler edinmelerine yardımcı olduklarını açıkladı. Öğr. Gör. Gjinali, geçen dönemlerde de Güzelyurt Meslek Lisesi ile bu tarz seminerler gerçekleştirdiklerini ifade ederek, gelecek içinde lisenin ihtiyaç duyduğu her türlü eğitim ve desteği de göstereceklerini söyledi.

Öğretim Görevlisi Fatma Öksüz ise, öğrencilere örgü teknikleri hakkında püf noktaları anlatarak, uygulamalı olarak da çeşitli örgü modellerini gösterdiklerini kaydetti. Fatma Öksüz, örgü tekniklerinin çeşitli incelikleri bulunduğunu kaydederek, bu eğitimin öğrencilere kaynak oluşturabilecek niteliğe sahip olduğuna dikkat çekti.

Son güncelleme: 01-02-2018