Rektör Prof. Dr. Halil Nadiri, UKÜ Öğrenci Birliği Konseyi ile Bir Araya Geldi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri,  2018-2019 Akademik yılında 19 bini aşkın öğrenci adına görev yapacak Öğrenci Birliği Konseyi’nin Yönetim Kurulu ile ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Nadiri, söz konusu konseyin UKÜ öğrencilerini her alanda ve konuda temsil edecek organ olduğunu dile getirerek, gerekli işbirliği ile üniversite içerisindeki yönetimle öğrenciler arasında bir köprü vazifesi kurmayı hedeflediklerini açıkladı. Konseyin Kuzey Kıbrıs’a yeni gelen öğrencileri ülkeye adapte olmaları konusunda yönlendirmesi gerektiğini de belirten Nadiri, öğrencilerin kendilerini geliştirmeleri ve eğlenceli zaman geçirmeleri için de projeler üreterek destek vermeleri gerektiğini kaydetti.

Öğrenci Birliği Konseyi’nin öğrencilerle ilgili konularda tüm öğrencileri temsil edeceklerini belirten Nadiri, yönetim veya farklı alanlardaki talepleri dinleyerek, ortak çözüm üreterek, paylaşım için bir araya geldiklerini bildirdi. Konseyin üniversitenin çalışmalarında önemli bir paydaş olacağını ve destek vermelerinden memnun olduğunu ifade eden Nadiri, bu sayede birlikte çalışarak, üretme kültürünü geliştireceklerine dikkat çekti. Bu tür görevlerin ileride kendilerine bir avantaj sağlayacağını da aktaran Nadiri, mezun olurken üniversite yaşamı boyunca sınıf dışı öğrenme, gelişim ve çeşitli hizmetlerini kanıtlamak için mezuniyet diplomasının yanında Öğrenci Kişisel Gelişim Belgesi’nin de verileceğini açıkladı.

Öğrenci Gelişim ve Danışma Merkezi Müdürü Gamze Atay, konsey bünyesinde yer alan tüm öğrencileri tebrik ederek, yıl boyunca fikir alışverişlerinde bulunup, ortak projeler yürütmekten memnuniyet duyacağını kaydetti.

Öğrenci Birliği Konsey Başkanı Mary Favaul Osim Asu ise böyle bir görevin verilmesinden onur duyduğunu belirterek, UKÜ’nün öğrencilerine hem akademik hem de sosyal gelişim açısından bir çok konuda katkı koyduğunu açıkladı.

Son güncelleme: 04-12-2018