“Rehberlik ve Psikolojik Danışma Günleri” Başlıyor

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Öğrenci Gelişim Danışma Koordinatörlüğü’ne (ÖGDM) bağlı Rehberlik ve Psikolojik Danışma Kulübü (RPD) Akademik Danışmanı Öğretim Görevlisi Şerife Özbiler, 8-9 Mayıs 2018 tarihlerinde “Rehberlik ve Psikolojik Danışma Günleri”nin 3’üncüsünü gerçekleştireceklerini açıkladı.

Şerife Özbiler, etkinliğin temasının rehberlik, psikolojik danışma ve kültür olarak belirlendiğini aktararak, bu alanda birçok kitabı bulunan RPD alanının duayenlerinden Prof. Dr. Uğur Öner ve Prof. Dr. Serdar Erkan’ın konuşmacı olarak yer alacağını kaydetti.

Öğrencilerin derslerde gördükleri teorik bilgileri uygulamalara dönüştürebilmeleri için bu yıl atölye çalışma sayılarını arttırdıklarını dile getiren Özbiler, “Atölye çalışmalarına dışarıdan gelecek olan konuklar kayıt yaptırabilecekler” dedi.

Öğretim Görevlisi Şerife Özbiler, etkinlikte cinsel istismar, yaratıcı drama, arkadaşlık becerileri geliştirme, obsesif kompülsif bozukluğu tanısı almış bireylere bilişsel davranışçı müdahale ve gestalt temelli yaklaşımın ele alınacağını ifade etti.

RPD Kulüp Akademik Danışmanı Şerife Özbiler, öğrencisi Ali Zeyid Yenipınar’ın çalışmasını yürüttüğü “Altın Patiler Derneği” ile işbirliği çerçevesinde de sergi açılışı yapacaklarını açıkladı.

Son güncelleme: 09-05-2018