Prof. Dr. Metin Karadağ WEB of Science Editör Çalıştayı’nda UKÜ’yü Temsil Etti

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Fen – Edebiyat Fakültesi Dekanı ve folklor/edebiyat Dergisi editörü Prof. Dr. Metin Karadağ, Clarivate Analytics tarafından düzenlenen “Web of Science – Editör Çalıştayı”na KKTC’den davetli olarak katıldı.

UKÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı ve folklor/edebiyat Dergisi Editörü Prof. Dr. Metin Karadağ, dönem başında üç adet olan indeks sayısının 22’ye çıktığını ve bu konudaki gelişmelerin devam ettiğini belirtti. Karadağ, üst düzey akademik/bilimsel işlerliklerin de gerçekleştirildiğini kaydederek, yazar-hakem işleyişinde tümüyle makale takip sistemi kapsamında otomasyona geçildiğini ifade etti. Bir yıl içinde UKÜ folklor/edebiyat Dergisi’nin akademik düzey açısından elde ettiği başarının yansımalarını görmekten dolayı mutlu olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Karadağ, bu hızlı gelişmenin bir göstergesi olarak derginin 2018 yılı sayılarına gönderilen makale sayısının artmasından memnun olduklarını ve bir yıl sonrasına makale kabul edebileceklerini açıkladı. Karadağ “En önemli hedefimiz üst düzey indekslere girebilme ve o platformlarda uzun ömürlü olabilmektir” dedi.

Prof. Dr. Metin Karadağ, Clarivate Analytics’in uluslararası bilimsel/akademik dergilerin ve başta SCI -Expanded, SSCI ile AHCI gibi üst düzey indekslerin yönetsel merkezi olduğunu da açıkladı.  Clarivate Analytics Doğu Avrupa ve Orta Doğu Editörü Dr. Mila Cahue yönetiminde gerçekleştirilen çalıştayda,  Web of Science indekslerine dahil olunması, dizinde kalınması ile ilgili görüş ve düşünceler açıklanarak, sorunlar ve çözümleri üzerinde duruldu.

Son güncelleme: 08-05-2018