Prof. Dr. Metin Karadağ, 19 Mayıs’ın Bağımsızlığın ve Emperyalizme Başkaldırının Simgesel Bir Başlangıcı Olduğunu Kaydetti

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Fen – Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Metin Karadağ, Türkiye ve KKTC başta olmak üzere Türk dünyasında bağımsızlığın ve emperyalizme başkaldırının simgesel bir başlangıcı olarak kabul edilen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Metin Karadağ, 19 Mayıs’ın emperyalist devletlerin Osmanlı İmparatorluğu’nu fiilen parçalamak için başlattıkları yurt istilasına karşı çıkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün İstanbul’dan Bandırma vapuruyla yola çıkıp Samsun’a ayak bastığı gün olduğunu belirtti. O gün Türkiye Cumhuriyeti’nin tohumlarının atıldığını kaydeden Prof. Dr. Karadağ, “İnsafsız bir dengesizliğin kahredici baskısına isyan eden Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşları, yokları silen, olanaksızlıkları millet ve vatan hazinelerine dönüştüren, cesaret ve azimleriyle mucizeler yaratan bir eylemin yaratıcıları olmuştur” şeklinde konuştu.

19 Mayıs’ın ilk kez 24 Mayıs 1935’te “Atatürk Günü” adı altında Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün girişimleriyle Fenerbahçe Stadı’nda kutlandığına dikkat çeken Prof. Dr. Metin Karadağ, yüzlerce sporcunun katılımıyla geleneksel bir spor şöleninin başlatıldığını söyledi. 19 Mayıs’ın, sadece salt Türklerin değil, tüm dünyanın mazlum milletlerine tam bağımsızlık ve özgürlük mücadelelerinde önemli bir örnek olduğunu aktaran Metin Karadağ, bu sayede emperyalizme de tarih boyu unutulmayacak bir darbe indirildiğine dikkat çekti.

UKÜ Fen – Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Karadağ, “Türk gençliğine armağan edilen bu bayramın anlam ve değeri, Türk gençliği ve milleti tarafından sonsuza kadar yaşatılacaktır” dedi.

Son güncelleme: 21-05-2018