Pakistan’ın Bağımsızlık Günü Kutlandı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Pakistan Bağımsızlık Günü kapsamında etkinlikler düzenledi. Pakistan’ın bağımsızlığının 71’inci yılının kutlandığı etkinlikte, Pakistan’ın kültürü de tanıtıldı.

UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri, etkinlik sayesinde Pakistan hakkında çok şey öğrendiğini dile getirerek, UKÜ’nün en önemli vizyonu ve zenginliği olan kültürel farklılığın ön plana çıktığını kaydetti.

Pakistan Bölge Müdürü Aisha Rehman’ın da katıldığı kutlamalarda, Pakistan’ın Hindistan'dan 23 Mart 1940 tarihinde ayrılma kararı aldığını ve 14 Ağustos 1947'de ise bağımsızlığını ilan ettiğini belirtti.

Pakistan kültürünün tanıtıldığı gecede, öğrenciler Pakistan’ın yöresel kıyafetleri ile çeşitli gösteriler sundu. Geleneksel dans ve müzik performanslarının yer aldığı etkinlikte, Pakistan'ın yöresel yemekleri de ikram edildi .

Son güncelleme: 05-04-2018