Özel Gereksinimi Olan Öğrenciler için “Engelsiz” Üniversite Çalışması

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Sağlık Bilimleri Yüksekokulu tarafından engelsiz üniversite yolunda çalışma başlatılması amacıyla “Herkes İçin Erişebilir ve Ulaşılabilir Bir Üniversite” konulu seminer düzenlendi.

UKÜ Çevik Uraz Merkezi, Konferans Salonu’nda gerçekleşen seminerde Yrd. Doç. Dr. Neslihan Koçer, Öğretim Görevlisi Hülya Özbeşer, Uzman Mimar Safiye Özaltıner ve Uzman Avukat Öncel Polili konuşmacı olarak yer aldı.

Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Neslihan Koçer, seminerde özel gereksinimi olan öğrencilerden yola çıkarak ulaşılabilirlik, çevresel ve mimari engeller, gerekli düzenlemelerin fiziksel ve yasal olarak uygunluk açısından değerlendirilmesi amaçlandığını kaydetti.

Öğretim Görevlisi Hülya Özbeşer, “Herkes İçin Erişebilir ve Ulaşılabilir Bir Üniversite” konulu seminer ile engellilere toplumun uyguladığı zorlukları ortadan kaldırmak için üniversite olarak neler yapılması gerektiği konusunda farkındalık yaratmak istediklerini dile getirdi.

Uzman Mimar Safiye Özaltıner ise engelli bilincini arttırmak amacı ile yaşamımızda var olan engellilerin karşılaştığı mimari problemlerle ilgili çözüm önerileri bulmak konusunda açıklamalarda bulundu.

Uzman Avukat Öncel Polili, Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesi’nin bir dayanak olarak ele alınması ve bu kişilerin haklarının uygulanarak, sağlanmasının amaçladığını ifade etti.

Son güncelleme: 08-05-2018