Öykü, Roman ve Deneme Yazarı Necip Tosun Konuk Edildi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Eğitim Fakültesi, Sosyal Bilimler ve Türkçe Eğitimi Bölümü tarafından düzenlenen “Edebiyat ve Hayat” adlı etkinlikte, öykü, roman ve deneme yazarı Necip Tosun öğrencilerle buluştu.

UKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhittin Tuş ile etkinlikte konuşmacı olarak yer alan öykü, roman ve deneme yazarı Necip Tosun, öğrencilere kitap okumanın önemini aktardı.

Yazar Necip Tosun, UKÜ’lü öğrencilere aynı zamanda edebiyatta hem doğu klasiklerini hem de batı klasiklerini birlikte okumalarının önemine değindi. Türkçe eserlerin de ideolojik bir ayrım yapılmadan okunması gerektiğini vurgulayan Tosun, özellikle kitap seçimi yapılırken popülerlikten çok niteliğe önem gösterilmesi gerektiğinin altını çizdi. Tosun konuşmasında, edebiyata olan bakış açısını, anlayış şeklini ve edebiyatı nasıl algıladığını katılımcılarla paylaşarak, farklı bakış açılarının ve yaklaşımların önemine değindi.

UKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhittin Tuş, “Edebiyat ve Hayat” adlı konferansın öğrencilere farkındalık yaratma amacıyla düzenlendiğini ve edebiyatın aslında hayatın kendisi olduğunu dile getirdi. Etkinliğe katılan tüm öğrencilere edebiyat alanında kendilerini geliştirmelerinin önemini açıklayan Tuş, tiyatrocuların dünyayı bir sahne olarak gördüğünü ve edebiyatın da bu bahsedilen sahnenin yazılı hali olduğunu kaydetti.

Son güncelleme: 10-04-2018